Suriye'deki insani yardım konvoyuna saldırı

Suriye'deki insani yardım konvoyuna saldırı

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson:- "Halep’te yardım konvoyuna düzenlenen saldırı korkunç ve en temel insani ilkelerin açık bir ihlalidir. Sorumlunun bulunması için düzgün bir soruşturmanın yapılması önem taşıyor"

LONDRA (AA) - İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Suriye'nin Halep kentinde insani yardım konvoyunun Esed rejimine bağlı güçlerce vurulmasının en temel insani ilkelerin ihlali olduğunu söyledi.

Johnson, saldırıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Halep’te yardım konvoyuna düzenlenen saldırı korkunç ve en temel insani ilkelerin açık bir ihlalidir. Sorumlunun bulunması için düzgün bir soruşturmanın yapılması önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

Uluslararası Suriye Destek Grubu (ISSG) üyeleri ile bugün bir toplantıya katıldığını belirten Johnson, üyelerin çoğunun, özellikle de rejimden kaynaklanan ateşkes ihlallerinden duydukları kaygıyı dile getirdiğini aktardı.

Johnson, Suriye'de düzgün bir ateşkesin sağlanmasının, halka insani yardım ulaştırılmasının ve diplomasi ile siyasi görüşmelere zemin açılmasının önemine dikkati çekti.

Suriye’deki durumdan daha önemli bir başka uluslararası konu olmadığını vurgulayan Johnson, ISSG üyelerinin bu hafta içinde aynı gündemle bir kez daha toplanacağını bildirdi.

Suriye rejimine bağlı helikopterlerin, Halep'te muhaliflerin kontrolündeki batı kırsalına giden insani yardım konvoyuna varil bombasıyla düzenlediği saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmiş, 20 kamyon da yanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler