Suriye'deki iç savaş ve Türkiye'deki terör saldırılarına tepki

Suriye'deki iç savaş ve Türkiye'deki terör saldırılarına tepki

SİVAS (AA) - Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Sivas Şubesi tarafından, Suriye'deki iç savaş ve Türkiye'deki terör saldırıları...

SİVAS (AA) - Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Sivas Şubesi tarafından, Suriye'deki iç savaş ve Türkiye'deki terör saldırıları protesto edildi.

Kent Meydanı'nda toplanan grup adına açıklama yapan Özgür-Der Sivas Şube Başkanı Sinan Ceran, Suriye'deki olayların 5 yıldır dünya gündeminde olduğunu söyledi.

Suriye'de her geçen gün katliamların arttığını belirten Ceran, "Suriye devrimi bir kere daha despotik zalim yönetimlerin zulümde sınır tanımadığını öğretti." dedi.

Ceran, Suriye'de Esed rejiminin ömrünü uzatmak için birçok devlet ve örgütün devreye girdiğini kaydederek "PKK-PYD de Esad rejimi hesabına iş gören, katliam ve provokasyonlar yapan örgütlerden biridir. Ankara ve İstanbul'da bombalı araçlarla girişilen katliamlar PKK-Esad rejimi marifetiyle gerçekleştirilmiştir." ifadelerini kullandı.

Terör olaylarına değinen Ceran, "Öz yönetimler ilan ederek, şehirleri hendek ve barikatlarla yaşanmaz hale getirerek, Kürt halkına da bedel ödetiyorlar. On binlerce insan Sur'dan, Cizre'den, Silopi'den göç etmek zorunda kalıyor. Demokrasi, özgürlük ve barış diyenler kendileri gibi düşünmeyenleri 'makul Kürt' gibi isimlerle tanımlıyorlar." diye konuştu.

Grup üyeleri, açıklamanın ardından dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler