"Suriye'deki iç savaş değil, özgürlük ve haysiyet savaşıdır"

"Suriye'deki iç savaş değil, özgürlük ve haysiyet savaşıdır"

Suriyeli astronot Faris: - "Suriye'deki savaş, iç savaş değil özgürlük ve haysiyet için savaşmaktır, sadece bu kadar. Barışçıl ya da askeri olarak özgürlük ve haysiyet için mücadele edeceğiz"- "Hak ve hakikati konuşmak, sesimi duyurmak için savaşın başınd

İSTANBUL (AA) - HALİS AKYILDIZ - Suriyeli astronot Muhammed Faris, Suriye'deki savaşın, iç savaş değil özgürlük ve haysiyet için savaşmak olduğunu ifade ederek, "Barışçıl ya da askeri olarak özgürlük ve haysiyet için mücadele edeceğiz." dedi.

AA muhabirine ülkesindeki sürecin 7. yılına gelindiğini ama ümitlerini kesmediklerini, kesmeyeceklerini anlatan Faris, yapılan muazzam baskıya rağmen bunu yenilgi olarak adlandırmadığını dile getirdi.

Faris, "Suriye devrimi özgürlük, haysiyet ve Suriyeli çocuklar için daha güzel bir gelecek inşa etmek için Suriyelilerin kalbinden çıktı. Bu nedenle Suriye devrimi devam edecek. Büyük bir karanlığın olmasına rağmen yine devam edeceğiz. Dışarıdaki bütün Suriyeli siyasetçilerden ve içerideki savaşanlardan temennim, hataları düzeltmek ve özgürlüğe giden doğru yolu yeniden programlamak." ifadelerini kullandı.

Suriye'deki devrim sürecinin barışçıl gösterilerle başladığını, rejimin ve kötü güçlerin zoruyla silahlanmak zorunda kalındığını ifade eden Faris, şöyle devam etti:

"O halde Suriye'deki savaş, iç savaş değil özgürlük ve haysiyet için savaşmaktır, sadece bu kadar. Barışçıl ya da askeri olarak özgürlük ve haysiyet için mücadele edeceğiz .Hak ve hakikati konuşmak, sesimi duyurmak için savaşın başında Türkiye'ye geldim. Bu nedenle evimi olduğu gibi ailemle birlikte bıraktım, sınırı geçtik. Çünkü Türkiye'de konuşma özgürlüğü var. Ülkemde olan katliamlara, zulme ve yıkıma karşı, olanları ve içimdekileri aktarmak için Türkiye'ye geldim."

3,5 milyon Suriyeliyi karşıladığı için Türk hükümetine ve halkına teşekkür eden Faris, Esed’in bir diktatör olduğunu ve özgürlük, haysiyet ve demokratik bir ülke hayalleri gerçekleşene kadar devrime devam edeceklerini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler