Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Trudeau:- “Rusya’nın ve Suriye rejiminin hava saldırılarını yenilemesini en güçlü şekilde kınıyoruz"- Pentagon Sözcüsü Davis:- "Umut ediyoruz ki Rusya’nın Halep’te başlatmış olduğu saldırılar, ABD’deki iktidar değişimini fı

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın ve Suriye rejiminin Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde düzenlediği hava saldırısını kınadı.

Bakanlık Sözcüsü Elizabeth Trudeau, günlük basın toplantısında, Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik hava saldırılarına ilişkin, “Rusya’nın ve Suriye rejiminin hava saldırılarını yenilemesini en güçlü şekilde kınıyoruz. Son raporlara göre Suriye’de beş hastaneye ve bir ambulansa saldırdılar. Bunun uluslararası hukukun ihlali olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Suriye’de insani yardımların ulaşması konusuna yoğunlaştıklarını belirten Trudeau, Rusya’nın Halep’e insani yardım ve gıda ihtiyaçlarının girmesini engellediğini bildirdi.

Trudeau, “Bugün tekrar Cenevre’de masadayız. İnsani yardımların kuşatma altındaki bölgelere ulaşması konusunu sürekli vurguladık. Rusya bizimle birlikte yapıcı bir adım atmak yerine, Esed rejimini sonu olmayan bir savaşta destekliyor.” diye konuştu.

Pentagon sözcüsü Jeff Davis de yaptığı değerlendirmede, Rusya’nın Halep’te başlatmış olduğu saldırıların ABD’deki iktidar değişimini fırsat bilerek kentteki güç dengesini değiştirmeye yönelik bir adım olmadığını umut ettiklerini söyledi.

Davis, Rusya’nın hali hazırda Suriye’de var olan askeri silah ve ekipmanının ülkede her türlü operasyon yapmaya yeterli olduğunu belirterek, "Moskova’nın Suriye’ye getirdiği her yeni uçak gemisi, füze sistemi ve askeri ekipman sadece gösteriş içindir." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :