Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş

Halep'te muhaliflerin denetimindeki bölgede yer alan Mumeyyizun Yetimhanesi, anne babasını kaybetmiş kimsesiz 25 çocuğa sıcak bir yuva sunuyor

HALEP (AA) - Suriye'nin Halep kentine yönelik saldırılarda anne ve babasını kaybetmiş 25 kimsesiz çocuk, savaş ortamında kısıtlı imkanlarla inşa edilen El-Mumeyyizun Yetimhanesi'nde hayata yeniden tutunuyor.

Mumeyyizun Yetimhanesi Müdürü Esmer el-Halebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejim güçlerinin yoğun saldırılarına hedef olan Halep'te binlerce çocuğun anne babasını kaybederek kimsesiz kalması üzerine onlara sahip çıkmak için çalışmaya başladıklarını söyledi.

Halebi, bir sivil toplum kuruluşunun desteğiyle 2013 yılının başında kurulan Mumeyyizun'un Halep'te muhaliflerin denetimindeki bölgede hayır kurumları tarafından yapılan ilk yetimhane olduğuna dikkati çekti.

Şu an yaşları 6 ile 10 arasında değişen 25 yetim çocuğa baktıklarını dile getiren Halebi, bu sayıyı 150'ye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

- Psikolojik destek de sunuluyor

İki katı yer altında olmak üzere dört kattan oluşan yetimhanede deneyimli rehber öğretmenler ve psikologlar görev yapıyor.

Psikolog Um Eymen, yetimhanenin çocuklara sıcak bir yuva sunduğunu, eğitim ve sağlık hizmeti verilerek her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını aktardı.

En önemlisinin psikolojik destek olduğunu kaydeden Eymen, çocuklarla yakından ilgilenerek sıkıntılarını gidermeye çalıştıklarını ifade etti.

"Yetimhane yönetiminde deneyimli olan idaremiz, çocukları eğlendirmek için çeşitli etkinlikler düzenliyor." diyen Eymen, günün 24 saati çocuklara hizmet verdiklerini kaydetti.

Bölgede faaliyet gösteren yardım kuruluşları, muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde 30 bine yakın yetim bulunduğunu ve bunlardan sadece 7 binine sahip çıkıldığını belirtiyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :