Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş

Terör örgütü DAEŞ'in Kilis'in karşısındaki sığınmacı kamplarına saldırısında en az iki kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı- Muhalifler, yoğun çatışmalar sonucu Azez'in doğusundaki Havar Kilis, İğde ve Cariz köylerinde kontrolü yeniden sağladı

HALEP (AA) - Terör örgütü DAEŞ'in Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolünde bulunan Kilis'in karşısındaki sığınmacı kamplarına saldırısı sonucu en az iki kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, DAEŞ, muhaliflerin Türkiye sınırında Azez-Cerablus hattındaki ilerleyişine misilleme olarak, Kilis'in karşısındaki İğde, Havar Kilis ve Harameyn sığınmacı kamplarına saldırdı. Yaklaşık 10 bin kişinin barındığı İğde kampından bir kadın ve bir çocuğun öldüğü saldırıda, çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

Kaynaklar örgütün saldırı sırasında bazı çadırları ateşe verdiğini ve çok sayıda kişiyi de alıkoyduğunu ifade etti.

Muhaliflerin yoğun çatışmalar sonucunda Havar Kilis, İğde ve Cariz köylerini DAEŞ'ten geri aldığı, Baragide köyü çevresinde ise şiddetli çatışmaların sürdüğü aktarıldı. Kamplarda ve çevresinde yaşayan halkın, güvenli gördükleri alanlara doğru göç etmeye başladığı da belirtildi.

Sultan Murat, Mutasım Tugayları, Feyleku'ş Şam ve Ahraru'ş Şam gruplarından oluşan muhalifler, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırında bir haftadır ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava desteğiyle DAEŞ ile mücadeleye ağırlık vermişti.

- "Rus savaş uçakları Esed rejimine desteği sürdürüyor"

Öte yandan Halep'teki yerel medya aktivistlerinden Firas el Halebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus savaş uçaklarının Halep'in kuzeyindeki Handarat kampı ve çevresini yoğun şekilde bombaladığını söyledi.

Rejim güçlerinin de Handarat ve çevresine füze ve havan toplarıyla saldırdığını kaydeden Halebi, bölgede şiddetli çatışmaların sürdüğünü dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :