Süriye'de Türk bayrağını indirmeye çalışan 6 provokatör gözaltında

Süriye'de Türk bayrağını indirmeye çalışan 6 provokatör gözaltında

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suriyeli muhalifler ve yönetim arasında uzlaşma sağlanması gerektiği söylemini çarpıtarak protesto başlatan ve Türk bayrağını indirmeye çalışan 6 provokatör eş zamanlı operasyonla yakalanarak gözaltına alındı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nın geçtiğimiz günlerde Suriyeli muhalifler ile Suriye yönetimi arasında uzlaşmaya gidilmesi gerektiği açıklaması, ülkede yanlış lanse edilerek, protesto başlatılmıştı. Halkı kışkırtmak için Türk bayrağını indirmeye çalışması tepki çekerken, düzenlenen eş zamanlı operasyonla 6 provokatör yakalanarak gözaltına alındı.

ÇARPITILAN AÇIKLAMA GÖSTERİLERE NEDEN OLDU

Suriye'nin Cerablus ilçesinde Türk bayrağını indirmeye çalışan 6 provokatör yakalanarak gözaltına alındı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suriyeli muhalifler ile Suriye yönetimi arasında uzlaşma olması gerektiğine ilişkin açıklamasının yanlış lanse edilmesi, Suriye'nin Cerablus ilçesinde protesto gösterilerine neden oldu.

TÜRK BAYRAĞINA EL UZATAN HAİNLERE SORUŞTURMA

Esad rejimi ile görüşülmesine karşı çıkan Suriyelilerin Cerablus’ta çıkardığı olaylar esnasında Türk bayrağı indirilmeye çalışıldı. Provokatörlerin halkı kışkırtmak için Türk bayrağını indirmeye çalışması tepki çekerken, Gaziantep Cerablus Jandarma Danışman Komutanlığı ile Cerablus Askeri Şura olayla ilgili soruşturma başlattı.

PROVOKATÖRLER GÖZALTINA ALINDI

Soruşturma çerçevesinde bayrağı indirmeye çalışan provokatörlerin A.K., A.M., A.E.A., A.E.S., F.E.M ve M.E.C. olduğu belirlendi. Şahısların, ekiplerin eş zamanlı operasyonuyla yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

66.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.