Suriye'de "toz taşınımı" hayatı olumsuz etkiliyor

Suriye'de "toz taşınımı" hayatı olumsuz etkiliyor

İDLİB (AA) - Suriye'nin İdlib ve Halep illeri başta olmak üzere birçok bölgesinde "toz taşınımı" ile oluşan toz bulutları nedeniyle görüş mesafesi...

İDLİB (AA) - Suriye'nin İdlib ve Halep illeri başta olmak üzere birçok bölgesinde "toz taşınımı" ile oluşan toz bulutları nedeniyle görüş mesafesi 50 metrenin altına düştü.

Toz taşınımından en çok zararı ise Beşşar Esed rejiminin saldırılarından kaçarak çadır kentlere yerleşen yüzbinlerce sivil görüyor.

Çadır kentlerde olumsuz koşullarda yaşayan çocuklar kendi imkanlarıyla toz bulutundan korunmaya çalışıyor.

AA muhabirine açıklama yapan Halep Sakinler kampında yaşayan 10 yaşındaki Rihab Kaddur, havanın çok tozlu olması nedeniyle bir şey göremediklerini söyledi.

Kaddur, "Dün okula gitmedik. Dışarıya çıkıp oynayamadık. Keşke yağmur gelse de bu toz gitse. Ama bir şey değişmeyecek. Çünkü bu sefer de çamur olacak." dedi.

Aynı kampta yaşayan bir diğer çocuk 11 yaşındaki Ahmet Kasım da toz bulutları nedeniyle hasta olmamak için dışarı çıkmadıklarını ifade etti.

Kasım, "Kamplarda kalıyoruz. Okula gidemedik. Dışarı çıkmadık. Yağmur yağsa toz gider ama bizi koruyacak branda yok." diye konuştu.

Toz taşınımı, Türkiye'nin güney ve güneydoğu bölgelerini de bir süredir etkiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :