Suriye'de Kurban Bayramı

Suriye'de Kurban Bayramı

İHH, Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'ten kurtarılan bölgede kurban etti dağıttı- İHH Suriye Çalışmaları birimi basın sözcüsü Alaca:- "Bayramın birinci gününde bu bölgede kesilen kurbanların etinden ihtiyaç sahibi 5 bin aileye

AZEZ (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin Halep kentinin kuzeyinde, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'ten kurtarılan bölgede ihtiyaç sahibi 5 bin aileye kurban etti dağıttı.

İHH Suriye Çalışmaları birimi basın sözcüsü Yakup Alaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DEAŞ'ten arındırılan bölgede çeşitli ilçe ve beldelerde kurban kesim noktalarımız var. Bayramın birinci gününde bu bölgede kesilen kurbanların etinden ihtiyaç sahibi 5 bin aileye et dağıttık.'' dedi.

Vakfın hedefinin, bu bölgedeki 15 bin aileye ulaşmak olduğunu söyleyen Alaca, ''Halep'in kuzeyindeki Azez, Cerablus, Bab ve Mare'de elektrikler olmadığı için kurbanlarımızın bir kısmı, Türkiye'de kesildikten sonra donduruculara koyularak Halep bölgesinde dağıtılacak.'' diye konuştu.

İHH Suriye Çalışmaları Kilis Koordinatörü Serkan Öktem de "Halep'in kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde yer alan çadırkentlerde de dağıtımımız oldu. Bu bölgedeki yetimleri de unutmadık. Onlara da gerekli dağıtımlar yaparak sofralarına konuk olduk.'' diye konuştu.

İHH'nın Azez'in Es Selame çadır kentinde dağıttığı kurban etlerini almaya gelen 13 yaşındaki Sara Hamud, ''Bu eti dağıtanlara teşekkür ediyorum, uzun bir zamandan beri et yememiştik. Bayram vesilesiyle et yiyeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin ile Pakistan Parlamentosu Senatörü Muhammed Talha Mahmud da İHH'nın Azez'deki kurban kesimhanesini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :