Suriye'de kalan 4 çocuğu için endişeleniyor

Suriye'de kalan 4 çocuğu için endişeleniyor

Evinin bombalanmasıyla hamile eşini kaybeden ve ağır yaralanan kızının tedavisi için Türkiye'ye gelen Suriyeli Ahmet Allavi, ülkesinde bıraktığı ve telefonla dahi görüşemediği 4 çocuğu için kaygılanıyor- Baba Allavi: "Doğru dürüst uyuyamıyorum, ne gündüzd

İZMİR (AA) - EŞBER AYAYDIN - Suriye'nin İdlib kentindeki evlerinin bombalanmasıyla hamile eşini kaybeden, yaralanan kızını yaşatabilmek için Türkiye'ye gelen Suriyeli baba, geride bıraktığı 4 çocuğu için endişe ediyor.

Kızının tedavisi için geldiği İzmir'de AA muhabirine açıklama yapan Suriyeli Ahmet Allavi, Halep yakınlarında çiftçilikle uğraştığı sırada çatışmaların yoğunlaşması üzerine eşi ve 5 çocuğuyla İdlib'e yerleştiklerini anlattı.

İdlib'de iki katlı bir binada yaşamaya başladıklarını, bir gün kendisinin evde olmadığı sırada büyük bir patlama sesi duyduğunu ve evine koştuğunu anlatan Allavi, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"O gün nasıl oldu bilmiyorum, birden uçak geldi, her tarafı bombaladı, her yer toz duman oldu. Bombalar her yeri yerle bir etti. İki katlı bir binada oturuyorduk. Bizimle beraber ablamın çocukları kalıyordu, yani 10 kişi yaşıyorduk. Baktım evimizden dumanlar yükseliyor hemen oraya gittim. Her yer harap olmuştu. Hamile olan eşimi gördüm, yanına gittim, vefat ettiğini anladım. Çocuklarım da yaralanmıştı, çocuklarımdan Emine ağır yaralıydı. Çocukları hastaneye götürdük."

- "Çektiğimiz sıkıntı çok ağırlaştı"

Allavi, saldırıda ağır yaralanan 8 yaşındaki en büyük kızı Emine'nin 2 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi verdiğini, şartların ağır olması nedeniyle doktorların Emine'nin tedavisinin Türkiye'de yapılması gerektiğini belirttiğini kaydetti.

Bunun üzerine 4 çocuğunu ağabeyine emanet ederek kızını ambulansla Türkiye'ye getirdiğini, kızının Hatay'daki ilk müdahalesinin ardından Adana'ya sevk edildiğini belirten Allavi, ablasının İzmir'e yerleşmiş olması nedeniyle tedaviye bu kentte devam etmeye karar verdiklerini aktardı.

Allavi, kızının bacak kemiklerindeki problem nedeniyle doktorlar tarafından bir alet takıldığını, bu nedenle yürüyemediğini ve psikolojik travma nedeniyle de kilo kaybı yaşadığını söyledi.

Yaşadıkları karşısında ne yapacağını şaşırdığını ifade eden baba Allavi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gözüm burada, aklım Suriye'de. Telefon olmadığı için görüşemiyoruz. 4 çocuğum da ağabeyimin evinde kalıyor. Oradaki çocuklarım Emine'den daha küçükler. Doğru dürüst uyuyamıyorum, ne gündüzden ne geceden bir şey anlıyorum. Aklım fikrim hep orada. Çocuklarımı buraya getirebilecek maddi durumum yok. Orada da durumlar kötü. Kızımı burada yalnız bırakıp gidemiyorum. Onları da orada bırakamıyorum, nasıl yapacağım bilmiyorum. Kızımın sağlığına kavuşmasını ve Suriye'deki çocuklarıma kavuşmayı çok istiyorum. İnşallah bize yardım edenler olur da buna bir çözüm buluruz."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :