Suriye'de kadınlar meslek sahibi oluyor

Suriye'de kadınlar meslek sahibi oluyor

Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki İdlib ilinde kadınlar, kurslarla meslek ediniyor- Eğitim merkezinin müdürü Hasan: - "Şimdiye kadar 2 bin kadına eğitim verdik. 400'ü iş sahibi oldu"- "Hedefimiz eğitimlerini tamamlayanların, yaşadıkları bölgelerdeki ka

İDLİB (AA) - BURAK KARACAOĞLU - Suriye'nin kuzeyinde, muhaliflerin kontrolündeki İdlib ilinin Serakib ilçesinde savaş mağduru kadınlar, mesleki eğitim kurslarıyla iş sahibi oluyor.

Serakib'de "İz bırakan" (Basamat) isimli eğitim merkezinde, hemşirelik, kuaförlük, dikiş nakış gibi meslek kursları veriliyor.

Merkezin müdürü Riba Hasan AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Şimdiye kadar 2 bin kadına eğitim verdik. 400'ü iş sahibi oldu." dedi.

Şimdiye kadar yaklaşık 2 bin kadına eğitim verdiklerini söyleyen Hasan, "Hedefimiz eğitimlerini tamamlayanların, yaşadıkları bölgelerdeki kadınları eğitmesi. Bu sayede savaşın neden olduğu geri kalmışlığın önüne geçebiliriz." diye konuştu.

Terzilik eğitimi alan Riba Alluş da "Kumaşları, kesmeyi, biçmeyi, ölçü almayı öğrendik. Biraz isteği olan herkes terziliği öğrenebiliyor. Şu an profesyonel olarak dikim yapabiliyorum. Kazandığım parayla çocuklarıma bakacağım." ifadelerini kullandı.

Merkezin eğitimcilerinden Heysem Bekküri de bilgisayar programları, hat ve reklamcılık gibi alanlarda kurs verdiğini söyledi.

Bekkuri, 25 kişiyi eğittiğini belirterek, programı başarıyla tamamlayanlara sertifika verileceğini kaydetti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :