Suriye ve Iraklı kadınlar ilk kez ata bindi

Suriye ve Iraklı kadınlar ilk kez ata bindi

ESOGÜ tarafından hayata geçirilen "Güzel Yarınlara Dörtnala" isimli etkinlikte sığınmacı kadınlar, ata binerek stres attı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) tarafından gerçekleştirilen "Güzel Yarınlara Dörtnala" adlı projeyle Eskişehir'de yaşayan Suriyeli ve Iraklı sığınmacı kadınlar, ilk kez ata binmenin keyfini çıkardı.

ESOGÜ'den yapılan açıklamaya göre, her yıl olduğu gibi bu yıl da Birleşmiş Milletler (BM) çağrısıyla dünyada 25 Kasım-10 Aralık'ta gerçekleşen "Toplumsal Cinsiyet Temelli Şiddete Karşı 16 Günlük Turuncu Aktivizm Kampanyası" kapsamında düzenlenen etkinlik, ESOGÜ ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Kadın Sağlığı Danışma Merkezi danışanı olan Suriyeli ve Iraklı sığınmacı kadınlar ata binerek stres attı.

ESOGÜ Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulunda gerçekleşen etkinlikte, kadınlar önce profesyonel biniciler tarafından sergilenen atlı gösteriyi izledi.

Gösterinin ardından yüksekokulun öğretim görevlisi antrenör Ali Ekber Ün, kadınlara yüksekokuldaki atlar ve binicilik hakkında temel bilgiler verdi. Daha sonra at antrenörlerinin yönlendirmeleriyle ilk kez ata binen kadınlar keyifli anlar yaşadı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :