Suriye Türkmen Meclisinden Halep tepkisi

Suriye Türkmen Meclisinden Halep tepkisi

Suriye Türkmen Meclisi:- "Dünyanın gözleri önünde yok oldu, bitti Halep. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar göz göre göre önce açlığa sonra ölüme terk edildiler"

ANKARA (AA) - Suriye Türkmen Meclisi, Halep'teki durum için "Dünyanın gözleri önünde yok oldu, bitti Halep. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar göz göre göre önce açlığa sonra ölüme terk edildiler." ifadelerini kullandı.

Suriye Türkmen Meclisinden yapılan yazılı açıklamada, Esed rejimi ve tüm müttefiklerinin topyekün Halep'in her karışını kana buladığı, tüm dünyanın Suriye'deki mazlumlarının acı çığlıklarını, haykırışlarını görmezden ve duymazdan geldiği, Halep'in yerle bir oluşunun, yok oluşunun sadece seyredildiği belirtildi.

Açıklamada, "Batı medeniyetinin övündüğü, kanlı geçmişini temize çektiği; bir anlamda ellerindeki kanı temizlediği Nürnberg mahkemeleri, Lahey sözleşmeleri, Adalet divanları, Roma statüleri ve daha niceleri Halep için, Suriye için yok hükmünde sayıldı." ifadesine yer verildi. BM Güvenlik Konseyi ve tüm BM kurumlarının yine bir katliam karşısında hiçbir şey yapmadığına dikkat çekilen açıklamada, Batı'nın "uluslararası hukuk" derken kendi elleriyle koyduğu kurallar, kaideler ve kanunların yine mazlumlara değil zalimlere göre işlediği kaydedildi.

Bugün el birliğiyle yok edilenin Halep değil, insanlığın kendisi olduğunun altı çizilen açıklamada, Halep ile medeni dünyanın tüm sahte ideolojilerinin bir kez daha tükendiği, sözde medeniyetin "değerler silsilesinin" bir kez daha yerle yeksan olduğu belirtildi.

Açıklamada, Halep'in artık sadece Halep değil aynı zamanda Vietnam, Hiroşima, Kırım, Ahıska, Srebrenitsa, Gazze, Ruanda, Doğu Türkistan olduğu, insanlığın yüz karası haline geldiği vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ama bu vahşete gözlerini kapayan dünya bilsin ki Allah şahidimiz olsun bugün düşsek de elbet bir gün yeniden ayağa kalkacağız. Sürülsek de elbet bir gün geri döneceğiz toprağımıza, vatanımıza. Zira bu bir yenilgi, bu bir hezimet değildir. Kazandım zannettiğiniz şey asla zafer değildir. Mazlumun ahı ile masumun kanı ile ancak zulmün tarihine kara bir çizik daha attınız! Unutmayın ki biz bu coğrafyanın insanları, bu toprakların asıl sahipleriyiz. Elbet gün gelecek hakkımız olanı geri alacağız! Kirli oyunlarınıza, yüz yıllık planlarınıza boyun eğmedik, eğmeyeceğiz! Onurumuz ve özgürlüğümüz için son nefesimize kadar mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz!"


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :