Suriye tamam sıra Gazze'de

Suriye tamam sıra Gazze'de

Hakan Fidan, Gazze’nin Türkiye’nin en acil gündemi olduğunu belirterek Refah Sınır Kapısı’nın haftaya açılabileceğini, Kızılay’ın kesintisiz yardım faaliyetlerini sürdürdüğünü ve asker desteği iradesi bulunduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NTV’de katıldığı programda Gazze’ye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gazze’nin Türkiye için en öncelikli konu olduğunu vurgulayan Fidan, Refah Sınır Kapısı’nın önümüzdeki hafta açılabileceğini ifade etti.

Bakan Fidan, Türkiye Kızılay’ı aracılığıyla bölgede kesintisiz insani yardım yürütüldüğünü belirterek, soğuk hava şartlarında barınma sorununun öne çıktığını, konteyner sevkiyatı üzerinde çalışıldığını aktardı.

“Gerekli Şartlar Oluşursa Asker Desteği İrademiz Var”

Gazze’de sürecin kolay olmayacağını dile getiren Fidan, yeni bir mücadelenin başladığını ifade etti. İsrail’in Türkiye’ye yönelik tutumuna rağmen diplomatik çabaların süreceğini vurgulayan Fidan,
Gerekli şartlar oluşursa asker desteği ile ilgili bir irademiz var” dedi.

Suriye’de Ateşkes Gündemi

Suriye’deki duruma da değinen Bakan Fidan, mevcut şartlar nedeniyle ateşkes süresinin uzatılmasının gündemde olduğunu söyledi. DAEŞ mahkumlarının Irak’a taşınması sürecine dikkat çeken Fidan, Türkiye’nin çatışmasızlık ve diplomasi çizgisini sürdürdüğünü kaydetti.

“SDG Ankara’dan Gelen Mesajlara Kulak Vermiyor”

SDG/YPG’ye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Fidan, örgütün Kandil’e bağlı hareket ettiğini savunarak, Suriyeli olmayan PKK unsurlarının bölgeden çıkması gerektiğini söyledi.
SDG, Ankara’dan gelen hiçbir mesaja kulak vermiyor” ifadelerini kullandı.

ABD, İsrail ve İran Gerilimi

ABD’nin Grönland konusundaki tutumunun ittifak yapısını zedeleyebileceğini belirten Fidan, İsrail’in İran’a yönelik saldırı arayışında olduğuna dair emareler bulunduğunu söyledi. Bölgenin yeni bir savaşı kaldıramayacağını vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.