Suriye Konulu Fikirdaş Ülkeler Toplantısı

Suriye Konulu Fikirdaş Ülkeler Toplantısı

ABD Dışişleri Bakanı Kerry: - "Washington, Moskova ve Tahran, ateşkese uyulması için baskı yapacak"

PARİS (AA) - ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ülkesi ile birlikte Rusya ve İran'ın, Suriye'de ateşkese saygı gösterilmesi için Esed rejimi ile Suriye'deki muhalif gruplara baskı yapacağını söyledi.

Paris'te düzenlenen "Suriye Konulu Fikirdaş Ülkeler Toplantısı"na katılan Kerry, burada basına açıklamalarda bulundu.

Kerry, ''Muhaliflerin ateşkese uyması konusunda emin olmak için bizim sorumluluklarımız var. Aynı şekilde Rusya ve İran'ın, Suriye rejiminin ateşkese uyması konusunda emin olmak için sorumlulukları bulunuyor.'' dedi.

Uzun süren müzakerelerin ardından Rusya'nın da bu konuda harekete geçme eğilimine girdiğini ifade eden Kerry, bununla birlikte tam olarak ateşkes sağlanması konusunda tam sonucu almak için bekleyip göreceklerini sözlerine ekledi.

ABD ve Rusya, bugün ortak yaptıkları açıklamada, Suriye’de 27 Şubat’ta başlayan çatışmaların durdurulması anlaşmasına olan bağlılıkları ile anlaşmanın ülke çapında uygulanabilmesi için çabalarını yoğunlaştıracaklarını teyit etmişti.

Suriye Destek Grubu eş başkanları olarak ABD ve Rusya tarafından yapılan ortak açıklamada, ortak çabalar sonucu Doğu Guta ve Lazkiye’de şiddet olaylarının azaldığı belirtilerek, buna karşın özellikle son dönemde bazı bölgelerde kuşatma altındaki yerlere insani yardımların ulaştırılmasında sorunların devam ettiği kaydedilmişti.

Açıklamada, "Sonuç olarak, Suriye'de çatışmaların durdurulmasına ve bunun ülke çapında uygulanması için çabaları yoğunlaştıracağımıza olan bağlılığımızı teyit etmeye karar verdik. Ayrıca, BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararı uyarınca ihtiyaç duyan herkese insani yardımların gönderilmesi için çabaları artırmak niyetindeyiz." denilmişti.

Suriye Konulu Fikirdaş Ülkeler Toplantısı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :