Suriye konulu Cenevre 6 görüşmeleri

Suriye konulu Cenevre 6 görüşmeleri

İsviçre'deki 6. tur Suriye görüşmelerinde, Hariri başkanlığındaki muhalefet heyeti BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura ile anayasa konusunu ele aldı

CENEVRE (AA) - İsviçre'nin Cenevre kentinde devam eden 6. tur Suriye görüşmelerinde, Nasır el-Hariri başkanlığındaki muhalefet heyeti, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile anayasa konusunu görüştü.

BM Cenevre Ofisindeki görüşmelerin ikinci gününde Özel Temsilci Mistura, Suriye rejimi ve muhalefet heyetleriyle ayrı ayrı bir araya geldi.

Edinilen bilgiye göre Mistura, muhaliflerle görüşmesinde kendi başkanlığında anayasa konusunda bir çalışma grubunun kurulmasını ve bu gruba muhalefet ve rejim heyetlerinin üye önermesini talep etti.

Teklifi değerlendiren muhalefet heyeti ise Mistura'ya çalışma grubunun süresi, yetkileri ve kararlarının ne kadar bağlayıcı olacağı konusundaki görüş ve önerilerini sundu.

Hariri başkanlığındaki muhalefet heyetini dinleyen Mistura, çalışma grubunu yeniden revize edeceğini ve yarınki görüşmelerde muhaliflere sunacağını bildirdi.

Bugün yapılan görüşmelerde muhalefet heyetinin Mistura'dan gelecek toplantılarda özellikle "geçiş yönetimi" konusunun ele alınmasını istediği, Mistura'nın da bunu kabul ettiği ifade edildi.

Öte yandan, Mistura rejim ve muhalefet heyetleriyle yarın ikişer defa bir araya gelecek.

Mistura, görüşmeler başlamadan önce düzenlediği basın toplantısında 6. turda geçiş yönetimi, anayasa, seçimler ve terörle mücadele konularının detaylı şekilde ele alınacağını belirtmişti.

Dün başlayan Cenevre'deki görüşmelerin 19 ya da 20 Mayıs'ta sona ermesi bekleniyor.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :