Sürdürülebilir Finans Forumu

Sürdürülebilir Finans Forumu

İSTANBUL (AA) - İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye), Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi (UNEP FI) ve Global...

İSTANBUL (AA) - İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye), Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi (UNEP FI) ve Global Compact Türkiye iş birliğiyle düzenlenen, Garanti Bankasının ana destekçisi olduğu "4. Sürdürülebilir Finans Forumu" gerçekleştirildi.

Garanti Bankası açıklamasına göre, "Kapsayıcı Büyüme için Kapsayıcı Finans" temasıyla yapılan forumun açılış konuşmalarında, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, UN Global Compact Türkiye Başkanı Mustafa Seçkin ve SKD Türkiye Başkanı Canan Ercan Çelik söz aldı.

BBVA Mikrofinans Vakfı Strateji ve Araştırmadan Sorumlu Başkanı Giovanni Di Placido, forum kapsamında "Gelişmekte Olan Ülkelerde Kapsayıcı Finans" başlıklı panelde bir sunum yaptı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SKD Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, şunları kaydetti:

"2012’de başlayan ve her sene düzenlenen etkinlik, Türk finans sektöründe sürdürülebilirlikle ilgili konularda farkındalığın artırılmasını ve dünya çapındaki iyi uygulama örneklerinin paylaşılmasını sağlıyor. Türk finans sektörü için yol gösterici olduğuna inandığımız forumda, 2016-2018 Orta Vadeli Program kapsamında ele alınan, çevresel açıdan sürdürülebilir, sosyal açıdan kapsayıcı büyümenin finansmanı konusunda bilgi paylaşımı yapılmasını son derece önemsiyoruz.

Finansal kapsayıcılık, sürdürülebilir büyümenin en temel unsurlarından biri. Finansal okuryazarlığın artırılması, dezavantajlı kesimlere özel, yenilikçi ürün ve hizmetler geliştirilmesi ve mikrofinansman olanakları gibi çalışmalar ile toplumun her kesimine, finansal sisteme erişim imkanları sunulması çok önemli. BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasında da yer alan kapsayıcılık konusunda atılacak her adımın, toplumun, sektörlerin ve piyasaların gelişmesinden cinsiyet eşitliğine kadar pek çok alana pozitif etki yapacağına inanıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :