Şüpheli pakete tekme attı 2 bin lira ceza aldı

Şüpheli pakete tekme attı 2 bin lira ceza aldı

Adana'da bir törende tedbir alınan şüpheli paketi tekmeleyip eliyle parçaladıktan sonra etrafa atan Soner Aslan'a, 2 bin lira adli para cezası verildi- Aslan: "Şüpheli paketin içinde ne olduğunu bilmiyordum. Ne çıkarsa artık şansıma, kaderime dedim, kaldı

ADANA (AA) - MUSTAFA GÜNGÖR - Adana'da bir törende şüpheli paket için alınan güvenlik önlemine rağmen pakete tekme atıp parçalayan kişiye, hakkında açılan davada 2 bin lira adli para cezası verildi.

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Erhan Avcı ile Dilan Sarıkaya için 12 Ekim'de İstasyon Meydanı'nda düzenlenen törende, şüpheli bir paketin fark edilmesi üzerine emniyet ekipleri güvenlik önlemi aldı.

Bu sırada güvenlik şeridini aşan Soner Aslan (42), polislerin tüm uyarısına rağmen şüpheli paketi tekmeledikten sonra eliyle parçalayıp çevreye attı. Olaydan bir gün sonra emniyet ekiplerince gözaltına alınan Aslan, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Adana 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açılan Aslan'a, 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunun 106/6 maddesi gereğince 2 bin lira adli para cezası verildi.

- "Öleceksem ben öleyim dedim"

Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör saldırısı öncesi kendisinin de Ankara'daki mitinge gittiğini, saldırının ardından bir gün sonra Adana'ya döndüğünü söyledi.

Saldırıda hayatını kaybedenler için İstasyon Meydanı'nda tören düzenlendiğini belirten Aslan, şöyle konuştu:

"Ben de törene katıldım. Şüpheli paketi gördüm, 'öleceksem ben öleyim' dedim ve paketi tekmeledim. Ondan sonra sağa sola attım. Polislere atmadım. Bir gün sonra beni gözaltına aldılar. Savcı karşısına çıktım. Şüpheli paketin içinde ne olduğunu bilmiyordum. Ne çıkarsa artık şansıma, kaderime dedim, kaldırdım yere vurdum. Aradan 6-7 ay geçtikten sonra bana 2 bin lira para cezası geldi."

Cezaya itiraz edeceğini vurgulayan Aslan, asgari ücretle çalıştığını parayı ödeyecek imkanının olmadığını sözlerine ekledi.

Şüpheli pakete tekme attı 2 bin lira ceza aldı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :