Süper Lig şampiyonu Beşiktaş oldu

Süper Lig şampiyonu Beşiktaş oldu

42 haftalık maraton sona erdi ve Süper Lig’in 2020-2021 şampiyonu da belli oldu. 3 maçın aynı anda başladığı son haftada şampiyon oldu.

Günlerdir konuşulan ve heyecanı yaşanan mücadele 3 ayrı şehirde sürdü.

Kayseri’de Kayserispor’a konuk olan Fenerbahçe ilk yarısını 1-0 geride tamamladığı mücadelede Fenerbahçe, rakibini 2-1 mağlup etti ve ligi 3. bitirdi.

İstanbul Türk Telekom Arena Stadı’nda Malatyaspor’u ağırlayan Galatasaray, eski oyuncusu Adem Büyük’ün golüyle 1-0 geriye düştü. İlk yarıda 20’den fazla şut çeken Galatasaray, 60. Dakikada 2-1 öne geçmesini bildi. Dakikalar 90+3’ü gösterirken Oğulcan Çağlayan maçı 3-1’e getirdi ve Galatasaray mücadeleyi bu skorla kazandı.

Beşiktaş ise İzmir’de Göztepe’ye konuk oldu. Mücadelenin 10. Dakikasında gelen ortaya kafa vuran Vida takımını 1-0 öne geçirdi. 24’te Göztepe beraberliği yakaladı ve mücadelenin 69. dakikasında Raşit Gezzal penaltıyla takımını 2-1 öne geçirdi.

Alınan bu sonuçların ardından Beşiktaş, 84 puanla şampiyonluğunu ilan etti. Galatasaray ise Beşiktaş’la aynı puanla ligde 2. oldu.

DÜŞEN SON TAKIM GENÇLER

Süper Lig’in son haftasına kadar ligde kalma umutlarını sürdüren takımlardan Gençlerbirliği Trabzonspor’a 2-1 yenilerek lige veda etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.