Süper Kupa krizi: Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Atatürk temalı tişörtleri krizi başlattı

Süper Kupa krizi: Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Atatürk temalı tişörtleri krizi başlattı

Fenerbahçe ve Galatasaray, Suudi Arabistan'da oynanan Süper Kupa finalinde sahaya Atatürk temalı tişörtlerle çıkmak istedi. Suudi Arabistan yetkilileri, bu talebin uluslararası kurallara aykırı olduğunu belirterek kabul etmedi.

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanan Süper Kupa finali, Suudi Arabistan'da yaşanan kriz nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Bu krizin nedeni, iki kulübün sahaya Atatürk temalı tişörtlerle çıkmak istemesi oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), maçtan 25 gün önce Riyad'da Suudi Arabistan yetkilileriyle bir protokol imzaladı. Bu protokole göre, maçtan önce İstiklal Marşı okunacak, bir tribünde Fenerbahçe, bir tribünde Galatasaray posteri ve ortada da Cumhuriyetin 100. yılını anlatan bir poster olacaktı. Ayrıca, 12 şehidimiz için bir dakikalık saygı duruşu yapılacak ve Fenerbahçe'nin Atatürk silüetli, Galatasaray'ın ise Atatürk imzalı formayla oynaması kararlaştırıldı.

Ancak, maçtan üç gün önce Fenerbahçe, futbolcularının ısınma antrenmanına Atatürk resimli t-shirtle çıkacağını bildirdi. Bu talep, TFF tarafından Suudi Arabistan yetkililerine iletildi ancak dönüş olmadı. Fenerbahçe maçtan bir gün önce de sahaya "Yurtta sulh cihanda sulh" pankartıyla çıkmak istediğini bildirdi. Aynı gün Galatasaray da "Ne mutlu Türküm diyene" pankartıyla çıkmak istediğini iletti.

Suudi Arabistan yetkilileri, bu taleplerin FIFA'ya daha önceden bildirilmediğini söyleyerek, pankartla sahaya çıkmanın uluslararası kurallara aykırı olduğunu belirtti. Ancak, daha önce üzerinde mutabık kalınan şekliyle hazırlanan formalarla ısınmaya çıkılmasında mahsur olmadığını iletti.

İki kulüp ise kendi belirledikleri Atatürk resimli t-shirtlerle ısınmaya çıkmakta ısrar etti. Suudiler, geri adım atmadı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ayrıca "Yurtta sulh cihanda sulh" pankartından da vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Araya bazı bakanlar, TFF yönetimi girdi; Suud tarafıyla görüşmeler oldu ama Koç ve Özbek kararından vazgeçmedi. İki takım sahaya çıkmadan Türkiye'ye döndü.

Bu gelişmeyle birlikte, Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanan Süper Kupa finali, ileri bir tarihe ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.