Sultanbeyli'de toplu açılış töreni

Sultanbeyli'de toplu açılış töreni

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak:- "Milyonlarca vatandaşımız var Avrupa'da. Oy kullanacak bu insanlar. Özgür iradelerini sandığa yansıtabilmeleri için Avrupa'ya gidip, bilgilendirme toplantısı yapmak isteyene, bakan arkadaşlarımıza koyulan bu yas

İSTANBUL (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Milyonlarca vatandaşımız var Avrupa'da. Oy kullanacak bu insanlar. Özgür iradelerini sandığa yansıtabilmeleri için Avrupa'ya gidip, bilgilendirme toplantısı yapmak isteyene, bakan arkadaşlarımıza koyulan bu yasağın demokrasi ile ne alakası var? Özgürlükle ne alakası var?" dedi.

Albayrak, Sultanbeyli'de düzenlenen toplu açılış töreninde, halk oylamasının yapılacağı 16 Nisan'ın Türkiye'nin gelecek 100 yılının istikametini belirleyecek önemli bir nokta olduğunu belirterek, "Önümüze bir sandık gelecek. Bu sandıkta ya 'evet' ya 'hayır' diyeceğiz. Maşallah daha sormadan 'evet' diyorsunuz." dedi.

15 Temmuz darbe girişiminde Sultanbeyli'nin tarihi bir duruş sergilediğini ifade ederek, alandakilere "Bu sürecin son merhalesi, belki de kritik bir dönemeci 16 Nisan'da, 15 Temmuz'un hainlerine karşı, FETÖ'ye karşı, bölücü terör örgütüne karşı dimdik ve tek vücut olarak ne diyeceğiz? Tek millet için ne diyeceğiz? Tek bayrak için ne diyeceğiz? Tek devlet için ne diyeceğiz? Tek vatan için ne diyeceğiz?" diye soran Albayrak, katılımcılardan "evet" yanıtını aldı.

16 Nisan'a kadar çok yoğun bir şekilde çalışacaklarını, sürecin hayati bir anlam taşıdığını dile getiren Albayrak, kararın Meclisten geçerek millete teslim edildiğini ifade etti. Türkiye'nin bu süreçle dostu ve düşmanını da görme fırsatı yakaladığını belirten Albayrak, şunları söyledi:

"Bir bakıyorsunuz bakanlarımıza yasak koyuyor birileri. Hani demokrasi, hani özgürlük? Öyle değil mi? Milyonlarca vatandaşımız var Avrupa'da. Oy kullanacak bu insanlar. Özgür iradelerini sandığa yansıtabilmeleri için Avrupa'ya gidip, bilgilendirme toplantısı yapmak isteyene, bakan arkadaşlarımıza koyulan bu yasağın demokrasi ile ne alakası var. Özgürlükle ne alakası var. Lafa gelince özgürlükler ülkesi, özgürlükler diyarı ama söz, hak, adalet bizden noktaya gelince yasak. Kim yasakçı, kim özgürlükçü bugün bu çok net bir şekilde ortada. Türkiye'nin bu duruşuna karşı bu büyük oyunu görmek zorundayız."

- "Türkiye'nin geleceğini birlikte inşa edeceğiz"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş ise Sultanbeyli'ye metronun geleceğini anımsatarak, ilçedeki çalışmalara değindi.

Türkiye'nin engellenmek istediğini söyleyen Topbaş, "Başta FETÖ terör örgütü olmak üzere, içeriden ve dışarıdan, sanki dost bildiklerimiz dahi Türkiye'nin gelişmesini arzu etmiyorlar. Bizler hep beraberce Çanakkale Destanı yazdığımız gibi 15 Temmuz Destanı gibi kol kola girerek Türkiye'nin geleceğini birlikte inşa edeceğiz." dedi.

İstikrarlı bir yönetimin önemine vurgu yapan Topbaş, "İstikrar olmayan hiçbir yerde başaralı olmak mümkün değil. 16 Nisan'da önünüze bir sandık geliyor. O sandıkta 'evet' dediğiniz zaman biz yolumuza daha güvenle devam edeceğiz. Siz 'evet' dediniz, metrolar yaptık, altyapıyı yaptık, her türlü yatırımları İstanbul'a ve Türkiye'ye kazandırdık." diye konuştu.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de milletin 15 Temmuz darbe girişiminde destan yazdığını ifade ederek, bunun unutturmamak için 3-6 Mayıs tarihleri arasında 22 ülkeden 54 şairin katılacağı 5. Uluslararası Şiir Festivali düzenleyeceklerini bildirdi.

- Notlar

Sultanbeyliler, ellerindeki "Evet" ve Türk bayraklarını salladı. Binalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan posterleri, Türk bayrakları ve "Dünya lideri Sultanbeyli'ye hoş geldiniz" yazılı pankart açıldı. Açılışta "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Recep Tayip Erdoğan" ve "İdam isteriz" sloganları atıldı.

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin tarafından tablo hediye edildi.

Daha sonra Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile Hüseyin Keskin'in de yer aldığı sahnede Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kurdele kesimi gerçekleştirildi.

Erdoğan, kurdele kesiminde, "Hazır mısınız? Tüm eserler Sultanbeylimize hayırlı olsun. İnşallah niceleri bu eserleri takip etsin. 16 Nisan akşamı inşallah Sultanbeyli sandıkları 'evet'le patlatsın. 'Evet' miyiz? Öyleyse bunu dua olarak kabul ediyorum, kurdeleyi böyle kesiyoruz. Ya Allah, bismillah." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :