Sultanbeyli Kaymakamlığından "iş sağlayan" projeler

Sultanbeyli Kaymakamlığından "iş sağlayan" projeler

Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay:- "Kaymakamlığımız bünyesinde İstihdam Seferberliği Koordinasyon Birimi'ni kurduk. Bu bağlamda iş dünyasından birçok kişiyle toplantılar yaptık. Bu toplantılar sonucunda 2 bin 400 kişi bu teşviklerden yararlanarak işe b

İSTANBUL (AA) - EMİN İLERİ - Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, ilçedeki Halk Eğitim Merkezi'nde şimdiye kadar 40 bin kursiyerin eğitim aldığını, kaymakamlık bünyesinde oluşturulan İstihdam Seferberliği Koordinasyon Birimi sayesinde ise 2 bin 400 kişinin işe başladığını bildirdi.

Kubilay, Sultanbeyli'ye kaymakam olarak atandığı 15 Aralık 2016'dan bu yana daha önceki projelere ek olarak farklı alanlarda vatandaşa hizmet verecek; Tematik Bilgi ve Öğrenme Merkezleri Projesi, Eğitime Ara Veren Gençlerimizin Eğitime Devamı ve İşe Yerleştirilmesi Projesi, Sultanbeyli Yaşlılarına Sahip Çıkıyor Projesi, Şefkat Eli Projesi, Sporla Kazan Sultanbeyli Projesi, Halk Eğitimi Seferberliği, Oyunlarla Gelişiyoruz Projesi, Sultanbeyli Gençleri Sporda Buluşuyor Projesi, Eğitim Seferberliği, Okul Öncesi Eğitim Kampanyası, Sultanbeyli Şehitlerini Rahmetle Anıyor Projesi, Her Yeni Haftaya Öğrencilerle Başlıyoruz Projesi, Sultanbeyli Yıldızlarıyla Buluşuyor Projesi, Sultanbeyli Kaymakamlığı Bağımlılık Danışma Biriminin Kurulması, Sultanbeyli Kaymakamlığı Sıfır Atık Birimi ve Sultanbeyli Kaymakamlığı İstihdam Seferberliği Birimi gibi 16 projeyi hayata geçirdi.

Özellikle gençlere yönelik hayata geçirilen projelerde, İstanbul Kalkınma Ajansı, Darülaceze Vakfı, İstanbul Çocukları Vakfı ve Sultanbeyli Belediyesi gibi kurumlarla çalışıldı.

Projeler ve sonuçlarına ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, gençlere daha iyi bir ortam sağlamayı amaçladığını belirtti. Kubilay, vatandaşların bu hizmetlerden memnun kaldığını, yeni projelerle çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Kubilay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan "Sıfır Atık Projesi" kapsamında ilçedeki 291 kurumun tamamında "yüzde 100 sıfır atık" uygulamasında önemli başarı elde ettiklerini vurguladı.

Sıfır Atık Projesi'ni hayata geçirdikleri nisan-ekim döneminde yaklaşık 140 tonluk bir geri dönüşüm sağladıklarını kaydeden Kubilay, projenin daha iyi işlemesi için çalışmaları takip etmeyi sürdüreceklerini anlattı.

Kaymakamlık bünyesinde kurdukları İstihdam Seferberliği Koordinasyon Birimi ile iş dünyasından birçok kişi ve kurumla toplantılar yaptıklarını anlatan Kubilay, "Bu toplantılar sonucunda 2 bin 400 kişi bu teşviklerden yararlanarak işe başladı. Bir iki kişi istihdam eden de yüzlerce kişiyi de istihdam eden sanayi ve hizmet sektörü kuruluşları da var. Bu çalışmalar 2019 yılı içerisinde gerçekleşti." dedi.

- " 516 gencimiz meslek öğrenerek işe yerleştiler"

"Sokakta Çalışan Çocuklara Yönelik Meslek Edindirme Kurslarıyla Vasıf ve Beceri Kazandırılarak İşe Yerleştirme Projesi"nin de ağırlıklı olarak lise eğitimine ara vermek zorunda kalan gençlere yönelik olduğunu belirten Kubilay, gençlerin eğitimlerine devam etmelerini sağlayarak meslek sahibi olmalarını amaçladıklarını anlattı.

Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, projeye ilişkin şunları kaydetti:

"Bu gençlerin halk eğitim merkezlerinde açık lise kayıtlarını yapıyoruz. Yine Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezimizde haftada bir gün eğitim alıyorlar kendi seçtikleri dallarla alakalı olarak. İşte bu kaportacılık oluyor, elektrik oluyor, aşçılık oluyor, marangozluk oluyor, kuaförlük oluyor... Değişik branşlarda eğitim alıyorlar. Aldıkları eğitime göre de işe yerleştiriliyorlar. Bu verilere 2019 rakamları dahil değil, 2 yıl içerisinde 30 branşta 516 gencimiz meslek öğrenerek işe yerleşti. Hem de eğitimlerine devam ettiler."

Kubilay, eğitime ara veren gençlere aynı zamanda İstanbul'un milli-manevi mekanlarını, müzelerini gezdirerek sosyal aktiviteye dahil ettiklerini kaydetti.

Tüm bu projeler dışında ilçedeki uyuşturucu kullanımı-satışı ile ilgili verdikleri mücadeleyi de anlatan Kubilay, şunları söyledi:

"Madde bağımlılığıyla ilgili mücadele, İçişleri Bakanlığımızın, Valiliğimizin talimatları doğrultusunda titizlikle yerine getiriliyor. Tabii ki emniyetimiz gerekli tedbiri alıyor, uyguluyor. Bizler de kaymakamlık olarak gençlere yönelik yaptığımız projelerle özellikle Halk Eğitim Merkezlerindeki çalışmalarımızla mücadele ediyoruz."

Gençlere yönelik çok sayıda kursun yer aldığı İstanbul'daki en büyük Halk Eğitim Merkezini kurduklarını aktaran Kubilay, "7 katlı bir binada vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Şu ana kadar 40 bine yakın kursiyerimiz oldu. Bu kursları artırmak için de çabamız devam ediyor. Bu kursların hepsi ücretsiz. Hatta bazı kursları İŞKUR'la beraber yürüttüğümüz için eğitim boyunca cüzi bir ücret kursiyerlere veriyoruz. Sanatla eğitimle beceriyle uğraşan gençlerimizin bağımlılıkla işi olamaz zaten. Biz bunun için tedbirlerimizi alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Halk Eğitim Merkezine çok önem verdiklerini vurgulayan Kubilay, "Merkezde çeşitli atölyeler kurduk. Gümüş işleme atölyesi, aşçılık, kuaförlük, giyim, bilgisayar, elektrik-elektronik gibi birçok atölye kurduk ve eğitim vermeye devam ediyoruz." dedi.

"Sporla Kazan Sultanbeyli Projesini" de belediye ile yürüttüklerini ifade den Kubilay, bu sayede nitelikli gençleri keşfederek spor akademisine yönlendirdiklerini ve bu vesileyle 13 gencin akademiye gitmeye hak kazandığını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler