Süleyman Özışık: CHP'yi destekliyorum

Süleyman Özışık: CHP'yi destekliyorum

Süleyman Özışık, CHP’nin asgari ücretin 2019 yılında 2 bin 200 TL'ye çıkarılması kararını desteklediğini ifade ederek “İnşallah iktidardan birileri, "Kılıçdaroğlu bol keseden atmayı seviyor" türünden tuhaf açıklamalar yapmaz” ifadelerini kullandı.

 

İşte Özışık’ın dikkat çeken yazısı:

“CHP kurmayları, asgari ücretin 2019 yılında 2 bin 200 TL'ye çıkarılması, asgari ücretteki vergi yükünün kaldırılmasını öngören kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu.
Helal diyorum, başka bir şey demiyorum.
Latife, ironi, espri falan yapmıyorum. 
Sahiden helal olsun diyor ve bu kanun teklifini amasız, lakinsiz, fakatsız desteklediğimi açıklıyorum.
Yeter da!...
Hakikaten yeter artık yani...
Yaşam koşulları bu kadar pahalanmışken, asgari ücretlinin adeta 'nan'a muhtaç edilmesine, "Şartlarımız, koşullarımız bu zammı kaldırmaz" diyenlere veya diyecek olanlara peşinen yeter artık!
Yeryüzünde bu kadar at varken, kodaman beylerin asgari ücretliye binme hevesine burada bir son vermek gerekiyor. Asgari ücretli dediğimiz kesim, kendimizi bildik bileli bu ülkenin kahrını çekiyor. Çalışıyor, çabalıyor, didiniyor hatta darbelerde canını ortaya koyuyor ama sürünen yine hep onlar oluyor.
Zaten aldıkları asgari ücretten kesilen vergi sayesinde ellerinde avuçlarında üç kuruş para kalıyor. Onu da ekmeğe mi versin elektriğe mi yoksa doğalgaza mı?
Bir kez de onların yüzü gülsün kardeşim. Bir kez de onlar mutlu olsun.
İnşallah iktidardan birileri, "Kılıçdaroğlu bol keseden atmayı seviyor" türünden tuhaf açıklamalar yapmaz. 
Hatırlatırım!..
Bu sözler daha önce 7 Haziran seçimlerinde söylendi, faturası çok ağır oldu
Bence CHP'nin getirdiği kanun teklifinin olduğu gibi kabul edilmesi, hatta mümkünse, "Bu para da asgari ücretliye yetmez" denilerek artırma önerisi getirilmesi gerekiyor.  Son birkaç yılda giderek açılan gelir dağılımı makasının kapatılması için bu rakamın verilmesi şart.  Bir başka deyişle, hep garip gureba fedakârlık yapacak değil ya, biraz da iş dünyası fedakârlık yapsın!
Özetle...
CHP'nin vatandaşın işine yarayan bu muhalefet tarzını alkışlıyor, kanun teklifini tüm kalbimle, tüm samimiyetimle destekliyorum.” 

Süleyman Özışık-İnternethaber.com

Etiketler :