Süleyman Çakır aslında Alaaddin Çakıcı'yı mı oynuyordu?

Süleyman Çakır aslında Alaaddin Çakıcı'yı mı oynuyordu?

Kurtlar Vadisi, yıllar geçse de konuşulmaya devam ediyor, dizinin karakterlerinin sırları hâlâ çözülemedi. Bu dizideki kişi ve kurumlar hayal ürünü müydü?

Türkiye'de 12 yıl boyunca ekranlarda fırtınalar estiren, her karakteriyle izleyenlerin hafızasına kazınan Kurtlar Vadisi’nde öyle bir karakter vardı ki ölümü ile Türkiye’yi yasa boğmuştu.

Bu isim elbette ki Süleyman Çakır karakterine hayat veren Oktay Kaynarca’ydı. Peki Süleyman Çakır karakteri ile ilgili az bilinen detayı ve gerçekte kimi oynadığını biliyor musunuz?

Kurtlar Vadisi’nde ölümü ile tüm Türkiye’yi yasa boğan, adına cenaze törenleri düzenlenen, helvalar dağıtılan Kurtlar Vadisi’nin namı diğer Süleyman Çakır’ı hakkındaki tüm iddiaları, dizinin hayranları için bir araya getirdik.

Dizide yalnızca 45 bölüm kalan Süleyman Çakır karakteri, her ne kadar kurgusal bir karakter olsa da gerçek bir ismi oynadığı iddia edilmişti.

Oktay Kaynarca’nın canlandırdığı Süleyman Çakır’ın gerçekte, Alaattin Çakıcı’yla bağdaştırıldığı öne sürülmüştü.

Dizide Süleyman Çakır, her ne kadar mafya rolünde yer alsa da daima mazlumun yanında yer alan ve onların hakkını zalimlere karşı koruyan bir karakter.

Buna karşın Polat Alemdar’ın da gerçekte Abdullah Çatlı’yı oynadığı söylense de tam olarak onu ifade ettiği de söylenemediği için kurgusal bir karakter olarak izleyicinin karşısına çıkmış.

KİMİ OYNUYORDU?

Çocukluk zamanında babasını cami avlusunda gözlerinin önünde kaybeden Süleyman Çakır, bu olaydan sonra camilerden hep korkar olmuştur.

Babası öldükten sonra annesinin yaptığı pilavı satarak ailesine bakmış. Bir gün zabıta gelip yasak yerde satış yaptığı için hem onu hem de kız kardeşini hırpalamıştır.

Hırpalama sırasında zabıtanın kız kardeşine vurmasından dolayı gözü dönmüş ve zabıtayı art arda bıçaklayıp öldürmüştür. Sonrasında cinayet suçundan hüküm giyip hapse düşmüştür.


Hapse düşünce annesi ve kız kardeşi açıkta kalmıştır. Bunun için ona Duran Şatıroğlu namı diğer Duran Emmi'yi bıçaklamasını teklif edilmiştir. O da annesi ve kız kardeşi kötü durumda olduğu için buna razı olmuştur.

Duran Emmi abdest alırken elinde bıçakla onu öldürmeye gitmiş ancak babasının da abdest alırken öldüğü gözünün önüne gelince yapamamıştır. Duran Emmi, bu olaydan sonra onun akıl hocası olmuş ve ailesine bakmıştır. Sayesinde Derya, mimarlık okuyabilmiştir.

Duran Emmi aracılığıyla mafyaya girmiş ve önemli bir kabadayı olmuştur. Sonra Laz Ziya'nın kızı Nesrin Yılmaz ile evlenmiştir.

Kurtlar Vadisi’nin Baron’u Mehmet Karahanlı, Çakır’ın kalemini kırıyor. Karahanlı, Çakır’ı öldürtmesi için Testere Necmi’ye emir veriyor. Testere ise Cerrahpaşalı Halit'e, sefir olması için Süleyman Çakır'ı öldürmesini istemesi sonrasında Çakır, Halit tarafından pusuya düşürülüp vurularak ağır yaralanmıştır.

Hastanede yaşam mücadelesini kaybetmiş ve ölmüştür. Canpolat diye hitap ettiği can dostu Polat Alemdar ise Süleyman Çakır'ın ölümünün ardından aralarında Halit'in de bulunduğu altı mafya babasını bir gecede öldürerek onun intikamını almıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.