Sûfisinema Film Günlerinde birçok film Konya’da sinemaseverlerle buluşacak

Sûfisinema Film Günlerinde birçok film Konya’da sinemaseverlerle buluşacak

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Sûfisinema Film Günlerinde birçok film Konya’da sinemaseverler ile buluşacak. 3. SÛFİSİNEMA Günlerinde Tasavvufî yaklaşımlı sinema eserleri perdede yerini alacak.

Konya'da bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Sûfisinema Film Günlerinde birçok film sinemaseverler ile buluşacak. 3. SÛFİSİNEMA Günlerinde Tasavvufî yaklaşımlı sinema eserleri perdede yerini alacak.

Dünyanın değişik coğrafyalarından 15 uzun metraj sinema filminin gösterileceği etkinlikte konusu tasavvuf olan belgesel filmlerde gösterilecek. Ayrıca bu yıl festivallerden ödülle dönen 3 yerli filmin gösterileceği Sûfisinema Günleri kapsamında yine yerli 5 belgesel eser seyircisiyle buluşacak.

Film gösterimlerinin yanı sıra Türk sineması ve Dünya sinemasının usta isimleriyle yapılacak etkileşime açık söyleşiler ile Konyalı sinemaseverlerin beyaz perdeye dair soruları cevaplarını bulacak. Etkinlik kapsamında yapılacak atölye çalışmalarıyla sinemaya ilgi duyan öğrenciler usta isimler ile birlikte çalışma, üretme sürecine ortak olacaklar.

Birçok usta ismin ödüllendireceği 3. Sûfisinema Film Günleri kapsamında büyük ödül tasavvuf konulu senaryolardan seçilecek bir senaryoya verilecektir.

2021-2-sufisin-senaryo-yarismasi-afis-bilboard.jpg

TÜRKİYENİN EN BÜYÜK SENARYO DESTEĞİ

3. Sûfisinema Günleri kapsamında tasavvuf filmlerine ilgi duyan herkese açık 30.000 Türk Lirası ödüllü senaryo yarışması ile senaristler ödüllendirilecek. 2019 yılı içerisinde yüzlerce senaryonun başvurduğu Sûfisinema Senaryo yarışması yine bu yıl senarist adaylarını bekliyor.

Tasavvuf dünyasının her yönüyle konu edildiği etkinlik, filmin temel taşı olan fikri-senaryoyu destekleyerek Sûfisinema film düşüncesi üzerine metinsel çalışmaları artırmak düşüncesinde.

Başvuruları 20 Ocak 2021 tarihinde başlayan senaryo yarışmasının son başvuru tarihi 25 Nisan 2021. Sinema alanında usta isimler tarafından değerlendirmeye tabi tutulacak senaryoların senaristleri 22 Mayıs 2021 tarihinde 3. Sûfisinema Günleri kapanış galasında ödüllendirilecektir. 7’den 77’ye tüm vatandaşların başvurularına açık olan bu yarışma hakkında daha detaylı bilgi www.sufisin.gov.tr adresinde sizleri bekliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.