SÜ'de,  yıl dönümü töreni düzenlendi

SÜ'de, yıl dönümü töreni düzenlendi

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi'nin (SÜ) 41. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi. SÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Süleyman...

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi'nin (SÜ) 41. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törende, yaptığı konuşmada, üniversite olarak tarihi ile bağlarını güçlü tutan ve istikbali hedefleyerek sarsılmaz bir millet şuur oluşturmak için çalıştıklarını söyledi.

Devlet gücünün, devleti oluşturan kurumların birleşmesinden oluştuğunu ifade eden Şahin, "Ülkemizin en önemli ve büyük üniversitelerinden birisi olan Selçuk Üniversitesinin güçlü olması, birlik ve beraberlik içinde olması ülkemiz ve devletimiz açısından büyük bir önem arz etmektedir." ifadesini kullandı.

Şahin, Selçuk Üniversitesini büyük ve güçlü kılan unsurların, sadece rakamlar olmadığını dile getirdi.

Selçukluların mirası üzerinde bulunmanın ayrıcalıklı olduğunu belirten Şahin, "Bu bize sınırsız imkanlar sunmakta ve uçsuz bucaksız ufuklar açmaktadır. Bizlere düşen bu üniversitenin yöneticileri, akademisyenleri, öğrencileri, mezunları ve çalışanları olarak bu çatı altında ülkemizin gelişmesi ve kalkınması, toplumsal refahın artması için çalışmaktır." diye konuştu.

Konuşmanın ardından, Selçuk Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Koordinatörlüğü ve Kısaca Film Atölyesi tarafından hazırlanan "41. Yıl Özel" filmi izlendi.

Tören, SÜ'de profesör ve doçent unvanı almaya hak kazanan öğretim üyelerine protokol tarafından sertifika verilmesiyle sona erdi.

Törene, AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Adalet Komisyonu Başkanı Nuri Koçer, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Kemal Kuku, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ali Gökpınar, Konya İl Jandarma Komutanı Kıdemli Jandarma Albay İsmet Cansaran ile dekanlar, rektör danışmanları, daire başkanları, müdürler ve öğretim üyeleri katıldı.

SÜ'de, yıl dönümü töreni düzenlendi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler