SÜ'de yeni eğitim-öğretim yılı başladı
Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da en fazla kontenjana sahip olduğu belirtilen SÜ'de yaklaşık 80 bin öğrenci eğitim görecek
Öğrenci sayısı bakımından Türkiye'nin en büyük üniversiteleri arasında yer alan Selçuk Üniversitesinde (SÜ) yeni eğitim-öğretim yılı, düzenlenen törenle başladı. Yeni akademik yılın açılışı nedeniyle Anıt Alanı'nda tören düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın Ankara'da Avrupa Üniversiteler Birliğince düzenlenen programda olması nedeniyle katılamadığı törende, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçer Bedük, Prof. Dr. Şefik Bilir, Prof. Dr. Kürşat Turgut, fakülte dekanları, meslek yüksekokulların müdürleri ile çok sayıda öğretim üyesi hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Bedük tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Yeni eğitim-öğretim yılının üniversite camiasına hayırlı olması temennisinde bulunan Prof. Dr. Bedük, ''Yeni bir eğitim-öğretim yılı açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz.
Başarılı bir yılı geride bıraktık, yeni eğitim yılında da gerek bilimsel gerek kültürel ve sosyal etkinliklerle huzur dolu, çok daha başarılı bir yıl geçireceğimizden hiç şüphem yok. Şimdiden yeni akademik yılımızın tüm öğretim üyelerimiz, çalışanlarımız ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum'' dedi. Selçuk Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 2010-2011 eğitim öğretim yılında 23 bin yeni öğrencinin Selçuk Üniversitesine ''merhaba'' diyeceği belirtildi. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da en fazla kontenjana sahip Selçuk Üniversitesinde yaklaşık 80 bin öğrencinin eğitim göreceği ifade edilen açıklama, ''Bugün başlayan güz yarıyılı dersleri 14 Ocak 2011'de sona erecek. Bahar yarıyılı ise 14 Şubat 2011'de başlayıp 27 Mayıs 2011'de bitecek'' denildi.