SÜ'de Geleneksel Okçuluk Kupası madalya töreni

SÜ'de Geleneksel Okçuluk Kupası madalya töreni

Alaeddin Keykubat Geleneksel Okçuluk Kupası madalya töreni düzenlendi.

 

        

         Selçuk Üniversitesi Geleneksel Okçuluk Topluluğu'nun Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu'nun destekleriyle gerçekleşen Alaeddin Keykubat Geleneksel Okçuluk Kupası madalya töreni düzenlendi.

         Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen madalya törenine Konya Vali Yardımcısı Mehmet Usta, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Selçuklu Belediyesi Spor İşleri Müdürü Mehmet Ali Kolay, Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu Başkan Vekili Ömer Koç, S.Ü Geleneksel Okçuluk Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Ali Hacıgökmen, SÜ Geleneksel Okçuluk Topluluğu Başkanı Mehmet Koç ve farklı illerden gelen üniversite takımlarının geleneksel okçuları katıldı.

         Konya Vali Yardımcısı Mehmet Usta gerçekleştirdiği konuşmada "Okçuluk federasyonunun yaptığı bu çalışma, öncelikle spor olmasının yanısıra bizim tarihimizle bağlantımızı sağladığı için çok önemli çünkü şuanda Türkiye'de çok çeşitli spor dalları fiilen uygulanıyor ancak geçmiş yıllarda çok ihtiyacını hissettiğimiz halde tarihimizden gelen sporlara çok ağırlık  verilmediğini gördük işte okçuluk konusu bunun şuanda bir öncüsüdür. Bu işe öncülük eden herkese özellikle teşekkürlerimizi ifade ediyorum, elinize, yüreğinize sağlık, hepinize başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

         Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut yaptığı konuşmada "Bizim için elin yayla, okla buluşmasından ziyade okun hedefle buluşmasından ziyade, gönlün bir ok gibi Rahman’ın rızasıyla buluşması önemlidir. Sizin hem şahsiyet olarak dimdik ve dümdüz bir ok gibi olmanız bizim asıl niyetimiz ve hedefimiz, hemde kişiliğinizle, duruşunuzla, şerefinizle, namusunuzla, ahlakınızla gittiğiniz her yerde bu attığınız dümdüz okları bir Müslüman Türk evladı olarak temsil etmeniz, asıl hedefimizdir. Yoksa oku herkes eline alır, yayı da eline alır herkes hedefe atar. Biz sizin ok gibi olmanızı istiyoruz dümdüz ve dimdik. Bu organizasyonda da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

sude-geleneksel-okculuk-kupasi-madalya-toreni--(2).jpg