Sudanlı "ebru" öğrencilerinin mezuniyet heyecanı

Sudanlı "ebru" öğrencilerinin mezuniyet heyecanı

HARTUM (AA) - Sudan'ın başkenti Hartum'da Yunus Emre Enstitüsü'nde verilen "ebru" eğitimini tamamlayan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.Yunus...

HARTUM (AA) - Sudan'ın başkenti Hartum'da Yunus Emre Enstitüsü'nde verilen "ebru" eğitimini tamamlayan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.

Yunus Emre Enstitüsü'nün davetiyle 16 Ağustos'ta Hartum'a gelen ebru sanatçısı Abdulvehhab Ertekin'in verdiği kurs pazar günü sona erdi.

Kursta eğitim gören 63 Sudanlı, enstitünün müdürü Fayyadallah Behci, Sudan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Ebu Bekir el-Hadi Ahmed ve Türk ebru sanatçısı Abdulvehhab Ertekin'in katılımıyla gerçekleştirilen törenle mezun oldu.

Enstitünün müdürü Behci, burada yaptığı konuşmada "Sudanlılara ve yabancılara Türkçe öğreten merkez, kültür ve sanatı da ihmal etmedi. Hedefimiz Türk kültürünü her boyutuyla yaymak." dedi.

Sudan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Ahmed de Yunus Emre Enstitüsü'nün Hartum'daki faaliyetlerinden duydukları memnuniyeti ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :