Sudan'daki şiddetli yağışlar

Sudan'daki şiddetli yağışlar

Ülkedeki şiddetli yağışlar sebebiyle meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 101'e yükseldi

HARTUM (AA) - Sudan'da etkili olan sağanak yağışlar sonucu meydana gelen sel ve su taşkınlarında hayatını kaybedenlerin sayısının 101'e yükseldiği bildirildi.

Sudan Kızılayı Başkanı Hüseyin Ebu Salih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkeyi etkisi altına alan sağanak yağışlardan dolayı yaşanan su taşkınlarında önceki gün ve dün başkent Hartum'a bağlı Kesla kentinde 25 kişinin daha yaşamını yitirdiğini belirtti.

Ebu Salih, gelen son rakamlarla Sudan'da şu ana kadar hayatını kaybedenlerin sayısının 101'e yükseldiğini söyledi.

Öte yandan yerel kaynaklar, sel nedeniyle başkente bağlı Kesla ve El-Kadarif kentlerini birbirine bağlayan yolun da trafiğe kapandığı belirtti.

Sudan İçişleri Bakanlığı, yaklaşık iki hafta önce ülkenin 13 vilayetinde etkili olan sağanak yağışlar sebebiyle 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, binlerce evin zarar gördüğünü açıklamıştı.

Ülkede Ağustos 2013'te yaşanan sel felaketinde 70'in üzerinde kişi yaşamını yitirmiş, 500 binden fazla kişi selden etkilenmişti.

Ağustos ayı Sudan'da en fazla yağmurun yağdığı dönem olarak biliniyor. Yetkililer, altyapı yetersizliği nedeniyle sağanak yağışlarla mücadelede başarılı olamıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler