Sudan'da Büyükelçi Eğitim Programı

Sudan'da Büyükelçi Eğitim Programı

Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Aydın:- "Dışişleri Bakanlığımızın Diplomasi Akademisi tarafından organize edilen eğitimler, Sudan'da olduğu gibi birçok ülkede takdirle karşılanıyor"

HARTUM (AA) - Hartum'da düzenlenen "Büyükelçi Eğitim Programı"nda Türk diplomatlar Sudanlı meslektaşlarıyla tecrübelerini paylaştı.

Programa 30'a yakın büyükelçinin yanı sıra Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın ve Sudan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Abdülgani El Naim de katıldı.

Aydın, burada yaptığı konuşmada, "Dışişleri Bakanlığımızın Diplomasi Akademisi tarafından organize edilen eğitimler, Sudan'da olduğu gibi birçok ülkede takdirle karşılanıyor. Sudanlı diplomatlar 2015 yılında da Türk meslektaşlarının tecrübelerinden yararlanmıştı. Hem eğitimler hem de katılımcıların önümüzdeki yıllarda artmasını öngörüyoruz." dedi.

Sudan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı El Naim de kardeş iki ülkenin mutabık olduğu konulara dışişlerinin eklenmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Şubat ayında Ankara'yı ziyaret ettik ve Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi'ni tanıdık. Türk yetkililerin anlattıkları bizi çok etkiledi. Büyükelçilerimiz ve özellikle büyükelçi adaylarımızın bu programdan geçmesini istedik. Verilen eğitimlerle eksiklerimizi görmüş olduk."

Büyükelçiler Ercan Özer ve Süleyman İnan Özyıldız'ın Sudanlılar'a diplomasi tecrübelerini aktardıkları programda, büyükelçilik idaresi, protokol ve müzakere konularına ağırlık verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :