Sudan-Türkiye arasındaki ekonomik ilişkiler

Sudan-Türkiye arasındaki ekonomik ilişkiler

HARTUM (AA) - Sudan Devlet Başkan Yardımcısı Avad el-Caz, Sudanlı iş adamlarına Türkiye ile yapılan anlaşmaların uygulanmasına özen gösterme çağrısında...

HARTUM (AA) - Sudan Devlet Başkan Yardımcısı Avad el-Caz, Sudanlı iş adamlarına Türkiye ile yapılan anlaşmaların uygulanmasına özen gösterme çağrısında bulundu.

Aynı zamanda Sudan-Türkiye İşbirliği Uygulama Komitesi Başkanı olan Caz, başkent Hartum'da düzenlenen Türkiye ve Sudanlı şirketler arasında inşaat, altyapı, gıda ve tarım alanları başta olmak üzere 7 anlaşmanın imzalandığı Sudan-Türk Forumu'nun açılış oturumunda konuştu.

Caz, Sudanlı iş adamlarını Türkiye ile yapılan anlaşmaları yavaşlatmamaya çağırarak, anlaşmaların belirlenen zamanda uygulanmasına özen gösterilmesini istedi.

Türkiye'yi de iki ülkenin çıkarına olan anlaşmaları yakından takip etmeye çağıran Caz, ülkesinin anlaşmaların önündeki olası engelleri aşmaya, iki ülke arasındaki ilişkilerin seviyesini yükseltmeye hazır olduğunu vurguladı.

Sudan Yatırım Bakanlığı Devlet Bakanı Usame Faysal da anlaşmaların uygulanması noktasında tüm imkanların seferber edileceğini vurguladı.

Türk İş Adamları Heyeti Başkanı Selman Azrar ise Türkiye'nin tüm İslam ülkelerindeki kalkınma konusunda sorumluluk hissettiğini belirterek, "Biz yükselmek ve İslam dünyasının da bizimle birlikte yükselmesi için Türkiye'yi geliştirmeye ve İslam ülkelerini unutmamaya çalışıyoruz." dedi.

İki ülke arasındaki iş birliğinin ele alınması için 34 şirketten Türk iş adamları geçen hafta Sudan'a gitmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :