Sudan Devlet Başkanı Beşir Suudi Arabistan'da

Sudan Devlet Başkanı Beşir Suudi Arabistan'da

Beşir ile Suudi Arabistan Kralı Selman'ın görüşmesinde, iki ülkenin "terör, aşırıcılık ve bunların finanse edilmesiyle mücadelenin önemi" konusundaki hassasiyetine vurgu yapıldı

HARTUM (AA) - Sudan ile Suudi Arabistan'ın, "terör, aşırıcılık ve bunların finanse edilmesiyle mücadelenin önemini vurguladığı" bildirildi.

Sudan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, resmi temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'a gelen Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in görüşmesinin ardından ortak sonuç bildirisi yayımlandı.

Sudan ile Suudi Arabistan'ın, dünyanın dört bir yanındaki barışçıl toplumlar için büyük bir tehlike olan terör, aşırıcılık ve bunların finanse edilmesiyle mücadelenin önemini vurguladığı kaydedilen bildiride, bu çerçevede alınan tüm uluslararası kararlara bağlı kalınacağı açıklandı.

SPA haberinde ayrıca Suudi Arabistan'ı ziyaret eden Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Gandur'un, "İki ülke arasında tüm alanlarda ikili ilişkilerin güçlendirilmesi için siyasi fikir alışverişinin sürdürülmesi konusunda anlaşmaya varıldı." ifadesine yer verildi.

Gandur'un, Suudi Arabistan'ın ülkesine verdiği desteği takdir ettiğini söylediği de aktarıldı.

Cidde'de bir araya gelen Kral Selman ile Beşir'in, iki ülkenin çıkarlarına hizmet edecek iş birliğinin geliştirilmesi için ortak çalışma yapılması konusunda anlaşmaya vardığı duyurulmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :