Şubat ayı ihracat rakamları

Şubat ayı ihracat rakamları

GSO Başkanı Konukoğlu: - "İhracat rakamları, ekonomimizdeki istikrarlı ve sürdürülebilir büyümenin sonucudur"- GTO Başkanı Hıdıroğlu:- "Gaziantep'in çevresindeki olumsuz gelişmelere rağmen ihracatını artırarak devam ettirmesi takdire şayan"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, ihracat rakamlarındaki artışın, ekonomideki istikrarlı ve sürdürülebilir büyümenin sonucu olduğunu belirtti.

Konukoğlu, yazılı açıklamasında, Gaziantep'ten şubat ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,4 artışla 541 milyon 835 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini bildirdi.

İhracattaki istikrarlı artışın, üretimi milli görev kabul eden sanayiciler sayesinde gerçekleştiğini vurgulayan Konukoğlu, şunları kaydetti:

"İhracat rakamları, ekonomimizdeki istikrarlı ve sürdürülebilir büyümenin sonucudur. Bu başarıda katkısı olan sanayicilerimizi kutlar, GSO ve şahsım adına teşekkür ederim. Sanayiciler ve ihracatçıların mevcut pazarlara yeni pazarlar katmak ve fırsatları değerlendirmek için gösterdikleri çaba takdire şayandır. GSO olarak Ar-Ge, pazar araştırması ve mesleki eğitim başta olmak üzere ihtiyaç duyulan her alanda üretim, istihdam ve ihracatı artırma amaçlı hedeflere katkı sunacağız."

- GTO Başkanı Hıdıroğlu

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Beyhan Hıdıroğlu da Gaziantep'in bu yılki hedefinin en çok ihracat yapan iller sıralamasında ilk beşe girmek olduğunu ifade etti.

Kentin ocak-şubat dönemindeki ihracatının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,7 artarak 1 milyar 64 milyon 83 bin dolara ulaştığını belirten Hıdıroğlu, "Gaziantep, ihracattaki başarısını her ay artırarak sürdürüyor. Bölgenin lokomotifi konumunda bulunan Gaziantep, her alanda olduğu gibi ihracatta da bölgedeki diğer kentlere öncülük ediyor. İhracatçı bir şehir olan Gaziantep, şubat ayında en çok ihracat yapan kentler sıralamasındaki yerini korudu. Gaziantep'in çevresindeki olumsuz gelişmelere rağmen ihracatını arttırarak devam ettirmesi takdire şayan." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :