Subaru Levorg'a Euro NCAP'ten tam not

Subaru Levorg'a Euro NCAP'ten tam not

İSTANBUL (AA) -Subaru'nun EyeSight özelliği ile donatılan Sportif Tourer modeli Levorg, Avrupa Yeni Araç Değerlendirme Programından (Euro NCAP) 5 yıldız...

İSTANBUL (AA) -Subaru'nun EyeSight özelliği ile donatılan Sportif Tourer modeli Levorg, Avrupa Yeni Araç Değerlendirme Programından (Euro NCAP) 5 yıldız aldı.

Subaru'dan yapılan açıklamaya göre, tasarım, performans ve güvenlik özellikleri ile Subaru'nun mirasını zirveye taşıyan Levorg, güvenlik performans testinde Euro NCAP’ten en yüksek derecelendirme olan 5 yıldıza layık görüldü.

Levorg, "Yetişkin Yolcu Koruması", "Çocuk Yolcu Koruması", "Yaya Koruması" ve “Güvenlik Desteği” alanlarında yapılan testlerde en iyi sonuçları elde etti.

2016 yılı güvenlik performans değerlendirmesinde, araçların otonom olarak yayalarla çarpışmaları ne kadar iyi tespit edebildikleri ve bunları ne derece önleyebildiklerini kontrol eden yeni bir test uygulandı. EyeSight ile donatılmış ve yayaları tespit kabiliyetine sahip olan Levorg, bu yeni testte başarılı bir performans gösterdi.


- EyeSight sistemi


EyeSight, bağımsız kuruluşların yaptığı değerlendirmelerde, önleyici güvenlik özelliği sayesinde yüksek puanlar aldı. EyeSight özelliğine sahip Subaru araçları, ABD'de bulunan Otoyol Güvenliği Sigorta Kuruluşu (IHSS) tarafından gerçekleştirilen 2016 yılı güvenlik değerlendirmesi kapsamında, önden çarpışma önleme sistemlerinin performansının değerlendirildiği testlerde “üstün” derecelendirme puanını kazandı.

EyeSight özelliği ile donatılmış olan araçlar, Japonya'da Arazi, Altyapı, Ulaşım ve Turizm Bakanlığı ile Otomotiv Güvenliği & Mağdurlara Yardım Ajansı (NASVA) tarafından gerçekleştirilen önleyici güvenlik performans değerlendirmesinde de olası en yüksek JNCAP ASV+ derecelendirme puanına layık görüldü.

Subaru EyeSight teknolojisi araçlar, yayalar ve bisiklet kullanıcıları gibi hareketli nesneleri ya da raylar ve şeritler gibi sabit nesneleri algılamak için yalnızca stereo kamera teknolojisinin kullanıldığı ilk sistem. EyeSight teknolojisi Subaru mühendisleri tarafından 80'lerin sonunda Japonya'da Subaru araçlarda test edilen ve uygulanan milimetrik dalga radar ve lazer radar gibi diğer sistemlerin ardından kapsamlı bir araştırma ve gelişimi sonucunda ortaya çıktı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :