Sualtı Hokeyi Gençler Türkiye Şampiyonası

Sualtı Hokeyi Gençler Türkiye Şampiyonası

- Çanakkale'de başlayan şampiyonaya 28 takım katılıyor


ÇANAKKALE (AA) - Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından düzenlenen Sualtı Hokeyi Gençler Türkiye Şampiyonası, Çanakkale'de başladı.

TSSF Başkanı Şahin Özen, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 gün sürecek şampiyonaya 8 kadın, 20 erkek takımının katıldığını belirtti.

Şampiyonada, 23 Yaş Altı Erkekler Türkiye Şampiyonası ile 23 Yaş Altı Kadınlar Federasyon Kupası karşılaşmalarının yapılacağını anlatan Özen, şunları kaydetti:

"Sualtı hokeyi, Türkiye'de artık çok sevilen, çok oynanan, çok bilinen, tanınan ve uluslararası şampiyonalarda yüzümüzün akı bir spor branşımız. Geçtiğimiz yıl 23 yaş altında İspanya'daki Dünya Şampiyonası'nda, erkek milli takımımız şampiyonu oldu. Yine bu yıl da Güney Afrika'da büyüklerde, erkeklerde dünya ikincisi oldu. Bu yüzden gururla, yüz akımız olan bir spor branşının organizasyonunu burada yapıyoruz. Aslında sezon sonu olması itibariyle oldukça yüksek bir katılım var. Havuzların olduğu her yerde bu şampiyonayı bu spor branşını yaygınlaştırmak için bu tip şampiyonaları yapmaya çalışıyoruz."

Özen, şampiyonanın 28 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek ödül töreni ile sona ereceğini belirtti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :