Su sorununu kavun karpuzla çözdüler

Su sorununu kavun karpuzla çözdüler

Aksaray’ın Sultanhanı ilçesinde, su sıkıntısına dayanıklı kavun ve karpuz üretimi lezzetiyle dikkat çekiyor. Çiftçiler, kıraç bölgelerde verimi yüksek ve aroması yoğun bu ürünleri tercih ediyor.

Aksaray’ın Sultanhanı ilçesinde, alternatif tarım ürünleri olarak ekilen kavun ve karpuz, lezzet ve aromasıyla ilgi görüyor. Su kaynaklarının azalması ve kuraklığın artmasıyla birlikte, çiftçiler daha az su isteyen ürünlere yöneldi.

Su sorununu kavun karpuzla çözdüler

Yeşiltömek köyünden çiftçi Mustafa Başgan, birkaç yıldır ekimini yaptığı kavun ve karpuzun talep görmesiyle üretimini artırdığını belirtti. Başgan, “Su sorunlarımızdan dolayı yeni ürün arayışına başlamıştık. Kavun, karpuz, domates ve kapya biber olmak üzere 4 ana çeşit üzerine yöneldik. Şu anda kıraç bölgelerde en iyi ürünün kavun ve karpuz olduğunu düşünüyoruz ve tavsiye ediyoruz” dedi.

Su sorununu kavun karpuzla çözdüler

Başgan, bu yıl 20 dekar alanda kavun ve karpuz üretimi yaptıklarını söyledi. Karpuzun kıraç bölgelerde hormon kullanılmadan yetiştirildiğini ifade eden Başgan, “Bal kavunlarımızı sabah saat 05.30’dan itibaren toplamaya başladık. Aksaray’da en tatlı ve lezzetli kavunların bizim bölgemizde olduğunu söylüyorlar” diye ekledi.

Su sorununu kavun karpuzla çözdüler

Çiftçiler, kıraç topraklarda verimi yüksek, maddi kazancı iyi ve aroması yoğun olan kavun ve karpuzu alternatif tarım ürünü olarak değerlendiriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.