"Stratejik Planlama Çalıştayı"

"Stratejik Planlama Çalıştayı"

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Günaydın: - "İnşallah bu plan çerçevesinde gelecek 5 yılda bütçelerin buna göre verildiği, yol haritalarının buna göre çizildiği bir süreç başlamış olur"-DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Yüce:- "Kalkınmanın kul

TRABZON (AA) - Kalkınma Bakanlığı ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) işbirliğinde Trabzon'da "Stratejik Planlama Çalıştayı" gerçekleştirildi.

KTÜ'de düzenlenen çalıştaya, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce, Giresun, Bayburt, Ordu ve Rize Recep Tayyip Erdoğan üniversitelerinden rektör yardımcıları ile Kalkınma Bakanlığı yetkilileri katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Günaydın, kurumların hedefleri, ilkeleri ve kaynaklarını verimli kullanabilmesi için stratejik planlamanın ön plana çıkarılması gerektiğini söyledi.

Kaynağın tek başına yeterli olmadığını ifade eden Prof. Dr. Günaydın, "Esas olan kaynak kullanımında etkinliğin olması. Bu anlamda üniversitelerimizin stratejik planlamayı etkin şekilde kullanacak olması diğer kamu kurumlarına da örnek olması açısından önemli. İnşallah bu plan çerçevesinde gelecek 5 yılda bütçelerin buna göre verildiği, yol haritalarının buna göre çizildiği bir süreç başlamış olur. Bunun ülkemiz açısından çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bu konuda tabii ki önemli eksiklikler var. Sadece vizyon ve misyon tanımlıyoruz, kitapçık halinde kalıyor. Bunun esas olarak uygulamaya geçmesi için bugün önemli bir adım atılmış olunacak." diye konuştu.

DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Yüce ise stratejik planlamanın bir kuruluşun bulunduğu nokta ile ulaşmayı arzu ettiği yolu açıkladığını belirterek, "Bu bağlamda stratejik planlamaya kamu kuruluşlarının orta ve uzun vadeli amaçları, hedef ve öncelikleri ile kaynak dağılımını içeren yöntemler bütününe diyoruz. Kurumsal düzeyde hazırlanan stratejik ve kalkınma planlamaları arasında sağlanacak uyum önemlidir. Bu nedenle bugün burada tertip edilen çalıştayın ayrı bir önemi vardır. Kalkınmanın kuluçhanesi olarak bilinen üniversitelerin hazırlayacakları stratejik planların etkisi sadece üniversitelerin kurumsal gelişimine değil, ülkemizin kalkınma çabalarına da etki edecektir." diye konuştu.

-DOKAP Üniversiteler Birliği kurulacak

Yüce, kurum olarak kuruldukları günden itibaren çok sayıda projeye imza attıklarına değinerek, bölge illerinin içerisinde yer alacağı DOKAP Üniversiteler Birliği'nin de yakın bir süre içerisinde hayata geçirileceğini bildirdi.

Bu birliği uzun zamandır kurmayı hedeflediklerine işaret eden Yüce, "Üniversiteler birliğinin kuruluş amacı bölge illerindeki eğitim, öğretim, araştırma, geliştirme ve toplumsal hizmetler konularında iş birliği yapmak. Ülkemizin gelecek vizyonuna katkı sağlamak için birliğin kurulmasını önemsiyoruz." ifadesini kullandı.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Baykal da üniversite olarak böyle bir birliğin kurulmasını arzu ettiklerini ve hür türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını vurguladı. Birliğin üniversiteler arasındaki işbirliğinin gelişmesine katkı sağlayacağını anlatan Prof. Dr. Baykal, bölgesel kalkınma açısından da önemli olduğunu kaydetti.

Çalıştayda, konuşmaların ardından Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan "Üniversiteler İçin Stratejik Planlama Rehberi"nin sunumu yapıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :