STB üyeleri devlet destekleri konusunda bilgilendirildi

STB üyeleri devlet destekleri konusunda bilgilendirildi

SİVAS (AA) - Sivas Ticaret Borsası (STB) üyelerine tarım ve hayvancılık destekleri konulu eğitim verildi.Borsadan yapılan yazılı açıklamaya göre, borsanın...

SİVAS (AA) - Sivas Ticaret Borsası (STB) üyelerine tarım ve hayvancılık destekleri konulu eğitim verildi.

Borsadan yapılan yazılı açıklamaya göre, borsanın Konferans Salonunda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Yüksel Yılmaz ile Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesinde görevli Veteriner Hekim Hakan Özgür tarafından verilen eğitime, Ticaret Borsası Meclis Başkanı İhsan Aksoy, Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ile borsa üyeleri ve personeli katıldı.

Sivas'ta 2016 yılı destek ödemelerinin toplam tutarının 35 milyon 511 bin lira olduğunu belirten Özgür, bakanlık tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında verilen destekleri ayrıntılı olarak anlattı.

Hibeye esas proje tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verildiğini kaydeden Özgür, "Diğer yüzde 50'si oranındaki tutarı ise başvuru sahipleri kendi kaynaklarından temin etmekle yükümlüdür. Hayvancılık desteklemeleri kapsamında ise işletmelerin, buzağı, malak, koyun, keçi, sürü yöneticisi, kırmızı et desteklemesi ve çiğ süt desteklemesinden faydalanabilmek için gerekli şartları taşıması gerekmektedir." dedi.

Sivas'ın Doğu Anadolu Projeleri (DAP) kapsamına alınmasıyla birlikte yeni ahır ve ağıl yapımı hibe desteği ve projeleri için başvuruların başladığını ve son başvuru tarihinin 31 Mart olduğunu anımsatan Özgür sözlerini şöyle sürdürdü:

"Programda büyükbaş işletmelerinde en az 10, en fazla 49 baş anaç sığır veya en az 100, en fazla 200 baş anaç koyun-keçisi olan küçükbaş işletmelerinde, yeni ahır veya ağıl yaptırmak isteyen üreticilerimize yüzde 50 hibe desteği verilecektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :