Standartlara Yön Ver Semineri Konya'da yapılacak

Standartlara Yön Ver Semineri Konya'da yapılacak

Türk Standartları Enstitüsü, Standardizasyon konusunun önemine dikkat çekmek ve konu hakkında bilgilendirmek hedefiyle Standartlara Yön Ver! farkındalık kampanyası kapsamında düzenlediği bilgilendirme seminerleri dizisine Konya ile devam ediyor

Türk Standartları Enstitüsü, Standardizasyon konusunun önemine dikkat çekmek ve katılımcılarını konu hakkında bilgilendirmek hedefiyle Standartlara Yön Ver! farkındalık kampanyası kapsamında düzenlediği bilgilendirme seminerleri dizisine Konya ile devam ediyor. İlki 30 Haziran 2021 tarihinde Ankara’da düzenlenen bilgilendirme seminerlerinin ikincisi 19 Ağustos 2021 Perşembe günü 09:30 – 15:00 saatleri arasında Konya Bayır Diamond Otelinde gerçekleştirilecek.

TSE Başkanı Prof Dr. Adem Şahin’in de katılacağı seminer ile

Standardizasyon konusunda kamuoyu bilincinin oluşturulması,

Standartların belirlenmesi sürecinde sanayicinin rolü ve sanayi - üniversite işbirliğinin öneminin vurgulanması,

Proje kapsamında hazırlanan Standardizasyon Platformunun tanıtımının yapılması,

Çevrimiçi Standardizasyon Platformu aracılığıyla, standardizasyon süreçlerine ilgili tarafların katılımının sağlanması,

Standardizasyonda TSE ve hedef grupların rolleri ve sorumlulukları hakkında bilgi verilmesi

hedefleniyor.

İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, özel sektör ve üniversite temsilcileri ile tüketicilerin davetli olduğu seminer Türk Standardları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ve Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk’ün açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Proje hakkında bilgilendirme sunumlarının ardından Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı, Akkaya A.Ş Genel Müdürü Cevat Akkaya ve Konya Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve InnoPark A.Ş Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı’nın konuşmaları ve “Standardizasyon Platformu” Tanıtım Sunumu ile devam edecek olan program soru-cevap bölümü ile sona erecek.

Bilgilendirme ve farkındalık seminerleri, ürün ve hizmetlerin kalite gereklerini oluşturmak için standartların belirlenmesi sürecinde tüketicilerin, üreticilerin ve üniversitelerin katkısının önemini vurgulamak ve katılımcı yöntemlerle yeni stratejiler oluşturmak amacıyla düzenleniyor. Türkiye’nin çeşitli illerinde yapılması planlanan seminerler ile toplamda 2000 kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.