"STA olmazsa Brexit 2 yıldan uzun sürebilir"

"STA olmazsa Brexit 2 yıldan uzun sürebilir"

Britanya Ticaret Odaları Birliği, İngiltere'nin AB ile STA konusunda anlaşamaması halinde ülkenin birlikten çıkışının 2 yıldan uzun sürebileceğini açıkladı

LONDRA (AA) - Britanya Ticaret Odaları Birliği (BCC), İngiltere’nin Avrupa Birliği (AB) ile serbest ticaret anlaşması (STA) konusunda anlaşamaması halinde ülkenin birlikten çıkışının (Brexit) 2 yıldan uzun sürebileceğini açıkladı.

BCC’den yapılan açıklamada, İngiltere’de işverenlerin, ihtiyaç duyduğu yeteneklere sahip çalışanları istihdam etmesinin son derece önemli olduğu belirtildi.

Açıklamada, İngiltere’nin AB’den ayrılık müzakereleri kapsamında birlik ile alternatif bir STA konusunda anlaşma sağlanamaması halinde birlikten çıkışın 2 yıldan daha uzun sürebileceği bildirildi.

BBC Genel Direktörü Adam Marshall, konuya ilişkin değerlendirmesinde, İngiltere’nin farklı yerlerindeki işletmelerin, İngiliz hükümetinin müzakerelere ilişkin yaklaşımının temelinde ideolojik ve politik değil, pratik değerlendirmelerin yer almasını istediğini kaydetti.

Marshall, "Westminster'da (Londra’da İngiliz Parlamentosu, başbakanlık ve bakanlıkların yer aldığı bölge) tartışılanlar sıklıkla iş dünyası için gerekli olan meseleler değil. Birçok şirket, çıkış sürecini başlatacak 50'nci maddenin nasıl yürürlüğe sokulduğu ile değil, beklenmeyen tüketici vergilerinin sermaye akışlarını nasıl etkileyeceği ile ilgileniyor." ifadelerini kullandı.

İngiltere'nin AB’den resmen çıkış sürecini başlatacak 50'nci maddenin mart ayı içerisinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

İngiltere Başbakanı Theresa May, daha önce İngiltere’nin AB üyeliğinden çıkarken ortak pazardan da ayrılacağını, bunun yerine AB ile serbest ticaret anlaşması sağlanması için görüşüleceğini belirtmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :