St. Petersburg saldırısında intihar eylemi şüphesi

St. Petersburg saldırısında intihar eylemi şüphesi

Rusya Soruşturma Komisyonu Sözcüsü Petrenko: - "Saldırganın cesedine ait parçalar, üçüncü vagonda bulundu"

MOSKOVA (AA) - Rusya'nın St. Petersburg kentindeki metroda dün 14 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısının intihar eylemi olabileceği bildirildi.

Rusya Soruşturma Komisyonu Sözcüsü Svetlana Petrenko, TASS ajansında yer alan açıklamasında, "Patlayıcı madde, bir erkek tarafından infilak ettirilmiş olabilir. Cesedine ait parçalar, üçüncü vagonda bulundu. Bu kişinin kimliği tespit edildi ancak soruşturmanın selameti açısından şu an açıklamayacağız." ifadelerini kullandı.

Dün St. Petersburg metrosunun "Sennaya Meydanı" ve "Teknoloji Enstitüsü" istasyonları arasında vagona yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 14 kişi hayatını kaybetmiş, 40'tan fazla kişi yaralanmıştı. Rusya Başsavcılığı, patlamanın terör saldırısı olduğunu belirterek, geniş çaplı soruşturma başlatmıştı.

Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi, saldırıyı düzenleyen kişinin Kırgızistan uyruklu bir Rusya vatandaşı olduğunu açıklamış, Rus basını da saldırganın kimliğini 22 yaşındaki Kırgızistan uyruklu Akbarcan Celilov olarak duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :