Sri Lankalı Müslümanlar 15 Temmuz'da Türkiye için dua etmiş

Sri Lankalı Müslümanlar 15 Temmuz'da Türkiye için dua etmiş

Sri Lanka'daki Müslümanların da FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin yaşandığı gece Türkiye için hatim ve dua programları başlattığı öğrenildi- Sri Lanka'da faaliyet gösteren Serendib Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Mohamed:- "Had

KOLOMBO (AA) - KAAN BOZDOĞAN - Sri Lankalı Müslümanların da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi, Türkiye'nin istikrarı, güçlenmesi ve huzuru için hatim ve dua programları başlattığı ortaya çıktı.

Sri Lanka'da faaliyet gösteren Serendib Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Rafek Mohamed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki bazı yardım kuruluşlarıyla sürekli irtibat halinde olduklarını, Türkiye'deki gelişmeleri vakıf olarak yakından takip ettiklerini söyledi.

15 Temmuz'daki hain darbe girişimini Anadolu Ajansı ve TRT gibi Türkiye'deki bazı medya kuruluşlarının internet sitelerinden öğrendiklerini belirten Mohamed, şöyle konuştu:

"Bu hadise yaşandığında buradaki kardeşlerimize haber verdik ve sonrasında dua programları başlattık. Özellikle de cuma namazlarında Türkiye'nin huzuru, geleceği ve güçlenmesi için camilerde hutbe okunması amacıyla görüşmeler yaptık, sonra Türkiye için camilerde hutbeler okundu."

Hain darbe girişiminin başarılı olması halinde Sri Lanka'daki Müslümanların da bu durumdan olumsuz etkileneceği vurgulayan Mohamed, şunları söyledi:

"Türkiye bize sahip çıkıyor. Darbe girişimi başarılı olsaydı biz burada yalnız kalabilirdik. Sri Lanka'daki Müslümanlar bu durumdan etkilenirdi. Sonuçta yardımlar kesilecek, ilişkiler askıya alınacaktı. Bu girişimin Amerikan ve siyonizm projesi olduğu çok açık. Allah, İslam coğrafyasında bu tür siyonist projeleri bir daha yaşatmasın."

Sri Lankalı Müslümanların bütün dünyadaki din kardeşlerinin iyiliğini istediğini dile getiren Mohamed, İslam ülkeleri arasında en hassas davrandıkları ülkenin Türkiye olduğunu ifade etti.

- "En çok yardım eden ülke Türkiye"

Türkiye'nin yardım elini her zaman hissettiklerini aktaran Mohamed, "Tsunami olduğunda Sri Lanka'ya ilk yardımı gönderen ülke Türkiye oldu. Yine bize ilk ulaşan devlet başkanı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Bize en çok yardım eden ülke Türkiye." dedi.

Dünyanın herhangi bir yerinde Müslümanlara yönelik sorunlar karşısında ilk sesini yükselten ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Rafek Mohamed, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin, Suriye ve Arakan gibi ülkelerde yaşanan sorunlarla ilgili Birleşmiş Milletler'de Müslümanların hukukunu savunduğunu belirterek, Erdoğan'ın dönemin İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e yönelik "one minute" çıkışını anımsattı.

- "Müslümanları terör örgütleriyle özdeşleştirmek istediler"

Sri Lankalı Müslümanların Sri Lanka Devleti ve hükümetiyle problem yaşamadığını, ülkenin genel olarak demokratik yöntemle idare edildiğini, Müslümanların da mecliste temsilcilerinin bulunduğunu kaydeden Mohamed, sözlerini şöyle tamamladı:

"Buradaki problem 30 sene boyunca Hindistan'ın Sri Lanka'yı kendi topraklarına katmak için yapmış olduğu savaştan kaynaklı. Burada Arakanlı kardeşlerimizin yaşadığı gibi bir problem bulunmamaktadır. Ancak, Sri Lanka'dan Suriye'ye giden iki Müslüman orada öldürülmüş. Sadece bunlardan yola çıkarak burada kötü niyetli bazı Budistler tarafından Sri Lankalı Müslümanların da terör örgütleriyle iş birliği içinde olduklarına dair tezvirat yapmaya çalıştılar. Müslümanları terör örgütleriyle özdeşleştirmek istediler ama bu tutmadı. İslamın terörle hiçbir alakası yoktur. Gerçek Müslüman emin bir insandır, asla terörle alakası olamaz. Müslümanları terörle iş birliği içerisindeymiş gibi gösterip algı oluşturmak isteyenler Amerika ve siyonistlerle işbirliği içerisinde olan bazı gazeteci ve yazar. Algı operasyonlarına karşı Sri Lanka'da devlet ve halk Müslümanlardan yana."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :