Sri Lanka'da Müslümanlara yapılan saldırılar

Sri Lanka'da Müslümanlara yapılan saldırılar

Uluslararası Hukukçular Birliği: - "UHUB, uluslararası topluluğu hak ihlallerini ve Sri Lanka'daki Müslümanların kanının dökülmesini sona erdirmek için tüm diplomatik çabaları ortaya koymaya ve onlara tam bir koruma sağlamaya çağırmaktadır"

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Hukukçular Birliği (UHUB), Sri Lanka'nın Kandy bölgesinde Müslümanlara yönelik şiddet olaylarını kınadı.

UHUB'dan yapılan yazılı açıklamada, Sri Lanka'daki Müslümanların neredeyse bir haftadır ırkçı saldırılar altında olduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yerel Müslümanların ifadelerine göre Kandy bölgesinde Müslümanların sahip olduğu 160'tan fazla dükkan Seylanlar tarafından saldırıya uğramış ve ateşe verilmiştir. Bazı haber raporlarında 20'den fazla caminin yakıldığı belirtilmiştir.

Sri Lanka hükümeti birkaç günlüğüne OHAL ilan etmişse de aşırıcı Budistler Kandy ve diğer bölgelerde saldırılarına devam etmiştir."

Açıklamada, Sri Lankalı yetkililerden Müslüman vatandaşlara karşı gerçekleştirilen tüm saldırıların sonlandırılması ve faillerin adalet önüne çıkarılması ile Müslümanların koruması için acilen harekete geçilmesinin talep edildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"UHUB aynı zamanda uluslararası topluluğu da hak ihlallerini ve Sri Lanka'daki Müslümanların kanının dökülmesini sona erdirmek için tüm diplomatik çabaları ortaya koymaya ve onlara tam bir koruma sağlamaya çağırmaktadır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler