Srebrenitsa soykırımının 21. yılı

Srebrenitsa soykırımının 21. yılı

Kazan'da Srebrenitsa soykırımında hayatını kaybedenler için anma töreni yapıldı

ANKARA (AA) - Kazan ilçesinde, Bosna Hersek’in Srebrenitsa kentindeki soykırımın 21. yılı nedeniyle anma etkinliği düzenlendi.

Kazan’daki Aliya İzzetbegoviç Anıtı önündeki törene Belediye Başkan yardımcıları Ahmet Ceylan, Cengiz Gevrek, Orhan Yazıcı ile belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Yardımcısı Ceylan anıta çelenk sunmasıyla başlayan törende soykırımda katledilenler için saygı duruşunda bulunuldu, Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Srebrenitsa soykırımının insanlık tarihinin en vahşi trajedilerinden biri olduğunu belirterek, soykırımda 8 binden fazla Müslüman erkeğin katledildiğini belirtti.

Açıklamasında "Srebrenitsa tüm insanlığın yenildiği bir katliamıdır" görüşünü paylaşan Ertürk, şu ifadelere yer verdi:

"Gerçeğin üzerinin örtülmesi ve inkarlar, gelecekte daha büyük savaşları ve benzer olayları doğurur. Elimizi vicdanımıza koyarak düşünelim. Ölenleri hiçbir şey geri getirmeyecek, yaşanan acılar asla unutulmayacak. İlçemiz Kazan’da bu soykırımı her yıl düzenlediğimiz etkinliklerle anıyoruz. Kazan’da yaptığımız Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç Parkı ve Srebrenitsa Soykırım Anıtı da bunun kanıtıdır. Bundan sonra insanlığa yapılmış böyle vahşi trajedilerin yaşanmamasını diliyoruz. Bugün bile taze bir cinayet mahallini andıran Srebrenitsalı kardeşlerimizin acılarını paylaşıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler