Srebrenitsa soykırımının 21. yılı

Srebrenitsa soykırımının 21. yılı

Buca Belediyesince Srebrenitsa soykırımında hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi

İZMİR (AA) - Buca Belediyesince Srebrenitsa soykırımında hayatını kaybedenleri anma töreni gerçekleştirildi.

Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Gül, İzmirli Boşnaklar Derneği Başkanı Hamza Yavuz, CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam ve Tacettin Bayır, CHP İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ve çok sayıda davetli, Adatepe Mahallesi’nde bulunan Srebrenitsa Anıtı’nda düzenlenen törene katıldı.

Soykırımda iki oğlunu, eşini ve ailesinden 38 kişiyi kaybeden Ramiza Gurdic, konuşmasında, törende kullanılan dekorların kendini yıllar öncesine götürdüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Biz anneler, yarınlar için güçlü ve sabırlı olmak zorundayız. Sadece 6 yaşında kızım kaldı, onunla hayata tutunmak zorunda kaldım. Ailemden 38 kişiyi kaybettim. Ve ben oğlum Mustafa’nın vücudunun bir kısmını bulabildim. Onu bir bütün olarak doğurdum ama bir bütün olarak gömemedim. Bugün burada çok duyguluyum. Zalimler, soykırımı gerçekleştirenler utansın. Bizler dimdik duralım. Soykırımda kaybolanlar 12 bin kişi. Ama kayıtlı olarak 8 binlerden bahsediyorlar. Bizlere sesimizi duyurmak için yardımcı olun.”

Soykırıma şahit olanlardan Enisa Podzic, "Cenazelerimizi bir bütün olarak bulduğumuzda acılarımız biraz olsun hafifliyor. Güçlü olmak zorundayım. Aileni kaybetmek kolay değil. Her sene 11 Temmuz’da onların mezarına gidiyordum. Bu sene de Buca Belediyesinin davetiyle buraya geldim" ifadelerini kullandı.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da Srebrenitsalı annelerin yüreklerindeki dinmeyen acıyı paylaşmak için Buca’ya davet ettiklerini dile getirerek, "Buca’nın yarı nüfusu, o topraklardan geldi. Bizler, Buca ve İzmirliler, bu insanlara yapılan zulmü ve yapılanları unutmadık ve unutturmayacağız" dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :