Srebrenitsa kurbanları Ankara'da anıldı

Srebrenitsa kurbanları Ankara'da anıldı

Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Sadoviç:- "Allah, ders çıkarması için insanlara imtihan verir. Srebrenitsa imtihanı da şunu gösteriyor ki zayıf olmamamız gerekiyor çünkü zayıflık her daim düşmanları üstünüze çeker"- Keçiören Belediye Başkanı Ak:- "Bilg

ANKARA (AA) - Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Bakir Sadoviç, "Allah, ders çıkarması için insanlara imtihan verir. Srebrenitsa imtihanı da şunu gösteriyor ki zayıf olmamamız gerekiyor çünkü zayıflık her daim düşmanları üstünüze çeker." dedi.

Srebrenitsa Soykırımı'nın 22. yıl dönümü vesilesiyle Ankara'da anma töreni düzenlendi. Törene, Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Sadoviç, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve çok sayıda davetli katıldı.

Büyükelçi Sadoviç, burada yaptığı konuşmada, etkinliği düzenleyenlere teşekkürlerini ileterek hem Ankara'da hem de dünyanın birçok bölgesinde yaşayan Boşnakların, Srebrenitsa Soykırımı'nın 22. yılı nedeniyle bugün anma törenleri düzenlediğini belirtti.

Sadoviç, "Allah, ders çıkarması için insanlara imtihan verir. Srebrenitsa imtihanı da şunu gösteriyor ki zayıf olmamamız gerekiyor çünkü zayıflık her daim düşmanları üstünüze çeker." ifadesini kullandı.

Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Sadoviç, "Türkiye de geçen seneki darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerini anacaktır. Bizler, her zaman Türkiye'nin yanındayız ve her anlamda destek olacağız. Halklarımız bu trajedilerin bir daha yaşanmaması gerektiği dersini çıkardı. Bu nedenle Allah'tan bizi korumasını niyaz ediyor ve halklarımızın bir daha böyle bir şey yaşamamasını diliyorum." diye konuştu.

Keçiören Belediye Başkanı Ak da Srebrenitsa Soykırımı'nı 22. yılında da unutturmamak için bir araya geldiklerinin altını çizdi.

Ak, Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in Bosna halkı için büyük bir şans olduğunu söyleyerek "Bilge Aliya İzzetbegoviç, vefatından önce Bosna’yı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a emanet etmişti. Onun ferasetine, imanına güvenmiş, onu tüm İslam ülkeleri için bir şans olarak görmüştü. Türkiye'miz bu emanete sahip çıkıyor, çıkmaya da devam edecek." dedi.

Türkiye ile Bosna Hersek arasında tarihi ve kültürel bağlar olduğunu belirten Ak, Türk halkının daima kardeş Bosna halkının yanında olmaya devam edeceğini kaydetti.

Ak, konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine de değinerek "Biz biliyoruz ki o gün Bosnalı kardeşlerimizin kalbi Türkiye ile attı. Sonrasında Bosna'da 15 Temmuz'u anlatan paneller, konferanslar düzenlendi. Desteklerinden ötürü şükranlarımızı bir kez daha bu vesileyle ifade ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurbanlar anısına Srebrenitsa anıtına çelenk bırakıldı.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :