Sporculara "İslamiyet'in şefkat dini olduğu" anlatılacak

Sporculara "İslamiyet'in şefkat dini olduğu" anlatılacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, 40 ülkeden 832 sporcunun katılımıyla Erzurum'da düzenlenecek EYOF'ta, sporculara İslamiyet'in terör değil, şefkat dini olduğunu anlatacak- Yurt dışından gelecek sporcular için, organizasyonun düzenleneceği merkezlerde ibadethane

ERZURUM (AA) - YUNUS OKUR - Türkiye'nin ev sahipliğinde dünyanın önemli kış turizm merkezlerinden Erzurum'da düzenlenecek Avrupa Gençlik Kış Festivali'ne (EYOF) din görevlileri de hazırlanıyor.

Bin yıllık Türk-İslam medeniyetinin yaşandığı ve yaşatıldığı Erzurum'dan, Avrupa'ya, İslamiyet'in "Bir insanı öldüren, bütün insanlığı öldürmüştür" düsturuyla hareket eden şefkat dini olduğu anlatılacak.

Son yıllarda Avrupa'da zaman zaman Müslümanlara yönelik oluşan olumsuz algının yıkılması için Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde Erzurum İl Müftülüğü, 40 ülkeden 832 sporcunun katılımıyla 11-18 Şubat tarihlerinde kentte düzenlenecek EYOF için harekete geçti.

Bu çerçevede, yurt dışından gelecek sporcular için, organizasyonun düzenleneceği merkezlerde ibadethaneler kurularak, sporculara Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca ve Rusça Kur'an-ı Kerim mealleri ile İslamiyet dinini anlatan broşürler dağıtılacak.

İyi derece yabancı dil bilen ve insanlarla iletişimi güçlü olan din görevlilerinin de görev alacağı organizasyonda, sporculara talep üzerine motivasyon sağlayıcı psikolojik destekler de verilecek.

İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplumun ilgi duyduğu her etkinlikte ve her yerde müftülüklerinin de bulunduğunu söyledi.

- Katılımcıların dini vecibeleri için ibadethaneler kurulacak

EYOF'un 11-18 Şubat'ta Erzurum'da düzenleneceğini anımsatan Sula, şöyle konuştu:

"Organizasyon dolayısıyla müftülük olarak birtakım tedbirler aldık. Organizatörlerin üç ayrı bölgede festivalin yapılacağı konusunda verdikleri bilgi üzerine biz de gelen katılımcıların dini ihtiyaçlarının karşılanması açısından ibadethaneler kuracağız. Ayrıca gelenlere dini, camileri veya ibadetleri anlatan ve vatandaşların sorularına cevap verebilecek yayınların Diyanet İşleri Başkanlığından talebini yaptık. Bunların içerisinde öncelikle Kur'an-ı Kerim'i Türkçe, Rusça, İngilizce, Almanca ve Fransızca mealleriyle, İslam'a dair bilgileri sunan gerek camilerle ve gerek ibadetlerle ilgili broşürlerin talebini de yaptık."

- "İslam'ın özü barıştır"

Sula, Diyanet İşleri Başkanlığının gençliğe ve gençliğin sağlıklı yetişmesine çok önem verdiğini belirterek, gençliği, zararlı akımlardan kurtararak, bu tür sportif ve manevi milli değerleri öğrenecek faaliyetlere katkıda bulunmak açısından ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

Sula, barışın önemini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İslam'ın özü barıştır. Her ne kadar Avrupa'da İslamiyet terör gibi gösterilmek istense de İslam'ın güzelliklerini anlatarak her fırsatta özellikle gençliğin beyinlerine yerleştirecek faaliyetlerde bulunmamız lazım. İslam, kişinin başta kendisiyle barışık olmasını sonra yaradanıyla, çevresiyle barışık olmasını, hatta bu dünyanın düzenini bozmayacak şekilde güzel işlerde bulunmasını emreder. Allah güzellikleri, iyilikleri sever. Bizler görevlilerimizle yapılan toplantılarımızda dinin güzel yönlerinin insanlara sunulması ve İslam'ın gösterilmek, anlatılmak veya cehaletten kaynaklanan birtakım yanlış uygulamalarda olmadığını anlatmak istedik."

İslamiyet'in terör değil, güzellik dini olduğunu vurgulayan Sula, "İslamiyet'in her konuda iyiye, güzele çağırdığını, özellikle gençliğe sağlam anlatılmasına çok önem veriyoruz. Hem camilerde yapılan sohbetlerde hem yurt dışından gelen insanlara İslam'ın temizlik, düzen ve güzellik dini olduğunu göstermek konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz." ifadesini kullandı.

- EYOF'ta yabancı dil bilen din görevlileri görev alacak

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Valilik ile yapılacak hizmetleri görüştüklerini anlatan Sula, bu kurumlardan aldıkları desteklerin olumlu sonuçlara dönüşeceğini dile getirdi.

EYOF'ta yabancı dil bilen din görevlilerini görevlendireceklerini ifade eden Sula, "Personellerimiz arasında yabancı dil bilen arkadaşlarımız var. Yani rahatça dini tebligatta bulunan imam, müezzin ve vaizlerimiz var. Biz inşallah insanlarla iletişim kurabilen elemanları seçerek bu tür yerlere görevlendireceğiz. Biz burada Erzurum'un güzelliklerini de elimizden geldiğince hem dini yaşayış hem de sosyal yaşayışı insanlara göstermeye gayret göstereceğiz. 'Bir kişiyi öldüren insanlığı öldürmüş gibidir' sözü Kur'an-ı Kerim'in ve Hadis-i Şeriflerin bizlere öğretisidir." diye konuştu.

Hazreti Muhammed'in, en büyük İslam düşmanlarına bile iyilikle ve kafalarındaki şüpheleri gidererek en güzel şekilde İslam'ı tebliğ ettiğini söyleyen Müftü Sula, EYOF'ta görev alacak personelleriyle dini doğru anlatmak için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :