Spora özgü bir bakış Bağlarbaşı Spor Salonu

Spora özgü bir bakış Bağlarbaşı Spor Salonu

Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan Selehattin Eyyübi Mahallesindeki Bağlarbaşı Spor Salonu, bölgenin tek spor solunu olarak hizmet vermenin yanında çocukları ve gençleri de spora yönlendiriyor

2012 yılında spor ve sporcunun hizmetine giren Bağlarbaşı Spor Salonu, bugün halen en işlek spor salonlarından birisi olarak faaliyetlerin devam ediyor. Bağlarbaşı Spor Salonu’nda basketbol, voleybol ve hentbol maçları ölçülerine uygun olarak düzenlenen salon bulunuyor. Bu salonda öğrenciler bu branşlarda eğitimlerini en iyi şekilde alarak antrenmanlarını ve maçlarını burada yapıyor. Mahalle halkını spora yönlendiren salonda birde 120 metrekare alana sahip bir başka salon bulunuyor. Bu salon daha önceleri mahalle halkına  fitness salonu olarak hizmet vermekteydi. Bağlarbaşı Spor Salonunda bir süre kadınlara yönelik  Aerobik-Step, Fitness, Plates gibi spor faaliyetleri gerçekleştirildi. Fitness salonunun Tekvando salonuna dönüştürülmesiyle birlikte Selahattin Eyyübi mahallesinin çocukları da bu spora ilgiyi arttırdı.

baglarbasi-spor-salonu--(37).jpg

SUNİ ÇİM SAHA HALKIN HİZMETİNDE

Selçuklu Belediyesi’nin spor ve sporcuya yaptığı yatırımlar saymakla bitmiyor. Bağlarbaşı Spor Salonu önünde 2012 yılında hizmete giren Selçuklu Belediyesi Suni Çim Saha’da 7 gün 24 saat vatandaşın hizmetine ücretsiz olarak sunulmuş. Selçuklu’da yaşayan halkı spora yönlendirmeyi amaç edinen Selçuklu Belediyesi sadece Selahattin Eyyübi Mahallesi’de değil Selçuklu ilçesinde bir yere bu gibi suni çim sahaları halkın hizmetine sunmuş.

Yaz okullarını gözdesi

baglarbasi-spor-salonu--(118).jpg

BASKETBOL VE TEKVANDO MERKEZİ

Selçuklu Belediyesi tarafından 10 binin üzerinde çocuğun spor yapmasına olanak sağlayan Selçuklu Belediyesi Yaz Spor Okulları faaliyetlerinin bir kısmı burada gerçekleşiyor. Bağlarbaşı Spor Salonu, yaz okullarının basketbol ve tekvando branşlarında eğitim gören öğrencilere ev sahipliği yapıyor. Basketbolun bölgedeki merkezi durumunda olan tesiste 100 öğrenci basketbol eğitimini tecrübeli antrenörler eşliğinde yapıyorlar. Basketbol antrenörü Emre Güler’in hocalık yaptığı basketbol branşında çocuklarda bu sporun değerini anlıyor. Basketbolu çocuklara sevdirerek en iyi şekilde öğretmeye çalıştıklarını söyleyen Antrenör Emre Güler, “Burada çocukların eğitimini her şeyden önce tutuyoruz. Sporla birlikte ahlak ve vatan sevgisini çocuklara aşılıyoruz. Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan yaz ve kış spor okullarında burada basketbol branşına kayıt yaptıran öğrencileri eğitiyoruz. Eğittiğimiz çocukların içinden en yetenekli ve başarılı olanları da Selçuklu Belediyespor Kulübü basketbol takımının altyapısına yerleştiriyoruz” dedi. her yıl spor okullarına kayıt yaptıran basketbol ve çeşitli branştaki öğrenciler Bağlarbaşı Spor Salonu’na servislerle gelerek eğitim görüyor.

baglarbasi-spor-salonu--(101).jpg

baglarbasi-spor-salonu--(83).jpg

baglarbasi-spor-salonu--(58).jpg

baglarbasi-spor-salonu--(52).jpg

baglarbasi-spor-salonu--(132).jpg

TEKVANDONUN YENİ EVİ

Selçuklu Belediyesi Yaz spor okulları Tekvando branşı yaklaşık 600 yüz öğrenci kayıt yaptırdı. Tekvando branşına da ev sahipliği yapan Bağlarbaşı Spor Salonu’nda yaklaşık 150 öğrenci eğitim görüyor. Tekvando eğitimleri burada 3 antrenör ile yapılıyor. Öğrencilerin çalışması hakkında bilgi veren Yardımcı Antrenör Tunahan Sevgi, Konya’nın tekvandoda başarılı öğrencileri olduğunu söyledi. Yaklaşık 150 öğrenciye eğitim verdiklerini de söyleyen Sevgi, “Konyalı çocuklar tekvandoda çok yetenekli ve istekliler. Bu sporda kabiliyetli olan her çocuk bu branşa kayıt yaptırıyor ve bu çocuklar birbirinden yetenekli oluyor. Spor okulları bitişine yakın bir zamanda da kurul olarak seçmeler yapıyoruz ve en iyilerini seçerek Selçuklu Belediyespor Kulübü altyapısına yerleştiriyoruz” dedi.

baglarbasi-spor-salonu--(146).jpg

baglarbasi-spor-salonu--(168).jpg

baglarbasi-spor-salonu--(104).jpgbaglarbasi-spor-salonu--(135).jpg

baglarbasi-spor-salonu--(153).jpg

Tekvando branşı ; 7-15 yaş aralığındaki çocuklara Uluslararası Spor Salonu,Bağlarbaşı Spor Salonu,Şehit Mesut Güler Spor Salonu, Şehit Mustafa Çizmeci Spor Salonu, Şehit Halil İbrahim Türkmen Spor Salonu, Şehit Nihat Gün Spor Salonu olmak üzere 6 tesiste veriliyor.  Çalışmalar haftada 3 gün olup; 1 saat 30 dakika sürüyor. Servet R. Çolak-Memleket

baglarbasi-spor-salonu--(139).jpg

baglarbasi-spor-salonu--(117).jpg

baglarbasi-spor-salonu--(162).jpg

baglarbasi-spor-salonu--(158).jpg