Spor Toto Teşkilatı'ndan köy okullarına destek

Spor Toto Teşkilatı'ndan köy okullarına destek

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile Adıyaman Valiliği arasında imzalanan protokol kapsamında 44 okula spor tesisi yapılacak

ADIYAMAN (AA) - Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından Adıyaman'da 44 okula spor tesisi yapılacağı bildirildi.

Adıyaman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın talimatı ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından kent merkezi ve köylerde bulunan 44 okula basketbol, voleybol ve sentetik çim yüzeyli futbol sahaları yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı reklam panosunun yapılacak tesislerde yer alması karşılığında Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından Adıyaman Valiliği İl Özel İdaresi hesabına 2 milyon 500 bin lira aktarılmasını öngören protokol, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ile Spor Toto Teşkilatı Başkanı Mehmet Kasapoğlu arasında imzalandı.

Vali Demirtaş, açıklamada, Spor Toto Teşkilatı'nın daha önce kentteki eğitim, spor ve sosyal faaliyetlere büyük destek sağladığını belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanlığının merkez ve ilçelerde hayata geçirdiği önemli spor yatırımlarını kırsalda da sürdürdüğünü ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:

 "Köylerimizde yapacağımız spor tesislerini gençlerimizin hizmetine sunarak, kırsal alanda yaşam kalitesini daha da yükseltip köy-kent ayrımını ortadan kaldıracağız. Her talebimizi olumlu karşılayarak ilimize verdikleri destekten ötürü Gençlik ve Spor Bakanımıza, ilimiz milletvekillerine ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığımıza teşekkür ediyorum. Bu hizmetlerin artarak devam edeceğine ve Adıyaman'ın spor alanında cazibe merkezi olacağına yürekten inanıyorum. Protokol ile spor alanında artık köylerimizi de şehirlerden farksız hale getireceğiz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler